Acasă Cultură Muzică la Caracal. Festivalul Naţional de Muzică Uşoară „Radu Şerban”, la cea...

Muzică la Caracal. Festivalul Naţional de Muzică Uşoară „Radu Şerban”, la cea de-a XVIII-a ediţie

153

În perioada 1- 3 septembrie 2017, va avea loc cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Radu Şerban”, care se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 26 de ani . Evenimentul este organizat de Primăria municipiului Caracal, Consiliul Local şi Centrul Cultural Municipal.
„Pregătirile sunt în desfășurare. Colega mea Monica Dumitru care coordonează acest festival se ocupă de tot ce înseamnă detalii organizatorice legate de desfășurarea festivalului. Noutatea, dacă o putem numi așa, festivalului este faptul că se revine la forma inițială așa cum a luat ființă, încă din 1990, la acompaniamentul live al concurenților, ceea ce este un lucru foarte bun, atât pentru concurenți, cât și pentru spectatori. Va fi o orchestră condusă de compozitorul Viorel Gavrilă care va transpune toate piesele și va acompania toți concurenții participanți în cadrul festivalului.
Așa cum probabil se știe, concurenții au fost selectați în urma preselecției ce a avut loc la Uniunea Compozitorilor din București. In cadrul acestei preselecții au participat și colegii noștri din cadrul Centrului Cultural Municipal Caracal. De asemenea, se revine la obligativitatea concurenților de a cânta o piesă din repertoriul marelui compozitor caracalean Radu Șerban. Piesele au fost selectate de către Titus Andrei, președintele juriului și înaintate compozitorului Viorel Gavrilă. Locul de desfășurare a Festivalului de Muzică Ușoară „Radu Șerban” va fi Teatrul de vară în perioada 1-3 septembrie, iar dacă timpul nu va permite acest lucru, acesta se va muta în sala de spectacole a Teatrului Național din Caracal”, a declarat Florian Teodorescu, managerul Centrului Cultural Municipal Caracal.

Juriul concursului de interpretare este compus din: Titus Andrei – președinte, Ştefan Naftanailă, Viorel Gavrilă și Florin Şişu.

PROGRAMUL FESTIVALULUI:
Vineri, 1 septembrie – Teatrul de vară – orele 11.00 – 20.00 – Repetiţia concurenţilor cu trupa de acompaniament.
Sâmbătă, 2 septembrie – Teatrul De Vară – ora 20.00 – Concurs de Interpretare
RECITALURI: Luminiţa Anghel şi Elena Ionescu
Duminică 3 septembrie – Teatrul de vară – ora 20.00 – Festivitatea de premiere
GALA LAUREAŢILOR
RECITALURI: Ana Mocanu, Romeo Zaharia si Nico

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.