Acasă Actualitate USR Olt vă cheamă la vot. Care este poziţia lor

USR Olt vă cheamă la vot. Care este poziţia lor

173

Uniunea Salvaţi România – Filiala Olt, cu sediu central în Bucureşti, nu vede cu ochi buni noua denumire a judeţului Olt, aceea de Olt-Romanaţi, reiese dintr-un comunicat de presă remis de aceştia. USR Olt „urmăreşte atent şi cu îngrijorare recentele intenţii ale Consiliului judeţean Olt privind Referendumul pentru modificarea denumirii judeţului din „Olt“ în „Olt-Romanaţi“ ce va fi organizat pe data de 15 octombrie 2017”.

„Într-o Europă care tinde spre regionalizare, spre dispariţia graniţelor, dar şi într-o
Românie în care descentralizarea şi reorganizarea administrativ-teritorială a acesteia poate dezvolta mult mai bine şi mai echilibrat zonele, reducând decalajele de dezvoltare, o astfel de initiaţivă este inutilă financiar pentru noi, nefiind necesară din punct de vedere administrativ, dar şi 2% pentru alte zone din ţară (exemplu: foste alte judeţe existente în perioada interbelică, limitrofe judeţului Olt, – Lunca, actualmente în jud. Dolj sau Muscel, în jud. Argeş), ce va putea genera acţiuni ulterioare în defavoarea locuitorilor judeţului Olt. Singura motivaţie privitoare la schimbarea denumirii organizării teritoriale este reparaţia morală faţă de locuitorii din zona de sud a judeţului – nu îşi găseşte necesitatea actualmente, după o perioadă de existentă atestată a judeţului istoric OLT, încă din anul 1918, ce a fiinţat în formă actuală, potrivit ultimei reforme administrativ-teritorială majoră din România din în anul 1968. Astfel că după atâta timp, de identificare administrativ-teritorială, cât şi de identitate lotală, cu denumirea tipică de olteni, se tinde a se suprima identitatea locuitorilor judeţului istoric Olt, într-o schimbare ne licitată neavenită într-un mod îndoielnic, fără publicarea referatului de specialitate şi a proiectului de hotărâre din partea celor care au propus proiectul, fără publicarea Hotărârii de Consiliul judeţean din data de 25.08.2017, prin care s-a decis organizarea referendumului la data de 15.10.2017, realizată posibil de un grup de interese pentru atingerea unor orgolii personale prin pozitionarea acestora geografică într-o fostă regiune Romanaţi.”

Totuşi, în niciun colţ al comunicatului de presă, USR nu-i roagă pe cetăţeni să stea acasă, ci, prin faptul că nu vor vota noua denumire, în cabina de vot, îi invită la urne, pe 15 octombrie 2017:
„Pe 15 octombrie, oltenii, vom respinge modificarea denumirii judeţului, deoarece pentru noi nu există decât judeţul Olt. Votăm NU pe 15 octombrie, Oltul rămâne neschimbat”, se mai arată în comunicatul de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.