Acasă Actualitate Pentru pașapoarte. Până la ultima picătură!

Pentru pașapoarte. Până la ultima picătură!

104

Vara vin prin România ai noștri, din străinătate. Cei care muncesc pentru PIB-ul Spaniei, Italiei, Marii Britanii, și pentru alte țări. Dintr-o dată, au drepturi și cer, de la țara asta unde și acum miroase a salam cu soia, multe. Fără să se întrebe ce dau la schimb…
Vor pașapoarte! Preschimbate repede, fără efort și fără coadă. Fac gălăgie la serviciul de resort, ceea ce în țările prin care muncesc, nici nu visează. Cică, au drepturi… În consecință, pentru ei, domnu̕ prefect a luat măsuri. Și a făcut… un comunicat de presă:

„Prefectul județului Olt aduce la cunoștință că în scopul sprijinirii cetățenilor și în vederea fluidizării activității Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Olt, angajații acestuia vor desfășura activitatea de primire a cererilor de pașapoarte, zilnic, până la ultima solicitare, conform bonurilor de ordine emise pentru ziua în curs, chiar dacă se depășește programul de lucru. În cazul în care situația o va impune, se are în vedere și organizarea unor sesiuni de lucru interne, în vederea soluționării cererilor primite, în cursul zilei de sâmbătă, 26.08.2017”.
Ce ar fi ca într-o zi, același prefect de Olt, inimos cât cuprinde, va merge la Permise și Înmatriculări. Să vadă cum e acolo, cum peste o sută de oameni stau într-o încăpere de 30 de metri pătrați, iar doi polițiști fac mai mult decât omenește posibil. Împreună, oamenii statului și oamenii cu nevoi, în condiții despre care scria Oliver Lusting ca ar fi fost în vagoanele de tren ale deportaților spre Auschwitz.
Până atunci, oveche vorbă, de demult: „La Olt nu sunt probleme!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.