Acasă Actualitate Domnu̕ Sebastian… Spune ceva! Un cuvânt, măcar! PRECIZARE!

Domnu̕ Sebastian… Spune ceva! Un cuvânt, măcar! PRECIZARE!

409

Biserica Ortodoxă Română se zguduie din temelii. Scandalurile legate de relații nepotrivite, neconforme cu valorile sale, fac deliciul și produc în același timp oprobiul opiniei publice…

Totul a început cu preotul Cristian Pomohaci, dezvăluit, prin mărturii video, în situații imposibil de conceput. Iar lucrurile nu s-au oprit aici: episcopul Hușilor a călcat, și el, serios, pe urmele lui Pomohaci. Și nu e prea departe de noi ceea ce se întâmplă și cu episcopul Slatinei și Romanaților, Sebastian Pașcanu, cel care este acuzat, în spațiul public, în media, de un fost preot, controversat și el, Constantin Corceagu, că ar fi avut legături sexuale cu Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.
Până acum, și în condițiile în care Sebastian Pașcanu a fost inclus pe o listă a înalților ierarhi suspectați de homosexualitate, titularul scandalului nu a avut și nu are nimic de spus. Numai că, uneori, tăcerea poate fi un răspuns. Depinde, însă, de cine o interpretează.
Altfel, chiar și dincolo de acest scandal, imaginea lui Sebastian Pașcanu în rândul preoților subordonați este deplorabilă. Pe acesta, slujbașii de rând îl acuză de birurile excesive puse pe fiecare activitate bisericească, de cotele greu de suportat impuse spre a fi vărsate în conturile Episcopiei.
Rămâne de urmărit acest episod, parte dintr-un scandal imens, în care Biserica Ortodoxă Română e mult prea măcinată din interior și mult prea defensivă!
PRECIZARE!
A doua zi după publicarea articolului de mai sus, în care editorul a prezentat o trecere în revistă a opiniilor din spațiul public, instituția și persoana vizată au remis o poziție asumată. Fără alte comentarii, o reproducem întocmai…

„Urmare acuzațiilor exprimate în ultima vreme la adresa mea, de către o parte a mass-media, aduc la cunoștința clerului și credincioșilor pe care îi păstoresc, precum și a opiniei publice, această PRECIZARE:
Ca orice om, nu sunt nici eu fără de greșeală sau fără slăbiciuni, dar, în frica Domnului și având conștiința curată, vă încredințez pe toți că Dumnezeu m-a păzit și nu am săvârșit în viața mea păcatul desfrâului împotriva firii, de care sunt învinuit. Așa să-mi ajute Dumnezeu, după cum mărturisesc adevărul, dar păzească-se de judecatea Lui cea dreaptă calomniatorii mei!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.