Acasă Editorial Pentru cine votează oltenii cu PSD…

Pentru cine votează oltenii cu PSD…

559

Ieri, după-amiază, Ministerul Dezvoltării, condus de locotenentul în fustă al domnului Liviu Dragnea, a dat drumul la bani. Au fost alocate sume de la bugetul de stat pentru susținerea dezvoltării locale… Faimosul PNDL 2.
Lista de la Olt este promițătoare. Bani sunt mulți, dar niciodată de ajuns pentru câte sunt de făcut. Să recunoaștem: fiecare investiție e necesară! (Nu înțeleg de ce guvernul alocă bani pentru dispensare medicale, când asta ar fi treaba concesionarilor, a medicilor de familie, a celor care căștigă, și în mediul rural, saci de bani. Pe lună. Fără să transpire din greu…) Altfel, rămân de făcut proiectele respective și de pus în practică: drumuri, poduri și o seamă de investiții publice în binele comunităților. Și a antreprenorilor care le vor pune în practică.
Privind cu atenție lista națională, cred că din punct de vedere politic socoteala nu iese ca cea din campania electorală. Județe care au câștigat alegerile, dar nu cu scorul Oltului, sunt în frunte: Suceava, Caraș-Severin, Vaslui și Teleorman. În topul câștigării alegerilor, Oltul, când nu e pe primul loc, e cel mult pe locul doi, dar când e vorba de bani nu se găsește în primele patru.
Așa o fi în politică… După alte reguli, și nu după cele ale performanței. Dar… privind sec, din afară, fără a căuta circumstanțe, Oltul pesedist nu a fost răsplătit suficient de pixul împrumutat de Sevil Shhaideh de la Liviu Dragnea. Cel care nu mai este demult, dar nimeni nu o spune: prietenul județului Olt!
Dacă poate fi o consolare, mai trebuie spus că nici Giurgiu și nici Doljul, alte județe fruntașe în competiția electorală, pentru PSD, nu sunt în top patru. Rămâne de văzut cum va fi la următorul tur de alegeri, atunci când motivarea de a fi cei mai buni nu mai e motorul de tracțiune în campania electorală ce stă să vină…
Dacă mai punem și faptul că la nivel de reprezentare în structura guvernamentală Oltul nu e așa cum trebuie, atunci… ce rămâne de făcut?

N.A.
Bani mai mulți decât Oltul, e bine știut: a primit Caraș-Severin, un județ de unde sunt acei parlamentari PSD care la moțiunea de cenzură au votat pentru Grindeanu. Împotriva liniei partidului de la acea vreme.
Pe seama celor de mai sus, aștept cu încredere un punct de vedere de la Paul Stănescu, Marius Iancu, Renică Diaconescu și ceilalți parlamentari pe care i-a trimis electoratul pesedist în Parlamentul României! Măcar de data asta ne pot spune și ei ceva, dacă atunci când a fost executat, în stil mafiot, secretarul de stat de la Dezvoltare, olteanul Cătălin Rotea, s-au făcut că plouă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.