Acasă Actualitate REFLECȚIE

REFLECȚIE

89
Din păcate, pentru țară, rândurile următoare sunt adevărate. Ele reflectă o „poveste adevărată” despre ROMÂNIA, adusă într-un „stadiu” cu situații din ce în ce mai disperate, pentru cei MULȚI. Astăzi, la aproape 28 de ani de DEMOCRAȚIE, vedem rezultatele unui SISTEM cuprins de CORUPȚIE și ASASINAT ECONOMIC

În țara noastră crește mereu numărul românilor care trăiesc în MIZERIE, cu o alimentație precară, cu servicii sanitare costisitoare, dar deseori fără calitate și o educație ce lasă, în multe cazuri, de dorit. Ei bine, aceste „probleme actuale” ale noastre, ale celor mulți, trebuie puse pe seama și a celor pe care îi putem numi: ASASINII ECONOMICI AI ROMÂNIEI.

ASASINUL ECONIMIC este un profesionist, bine plătit, care escrochează ȚARA pentru a „aduna” sume exorbitante de bani și bogății „nemăsurate”.
În atingerea scopului folosește multiple mijloace ce variază de la operațiuni financiare frauduloase, alegeri trucate, mită, șantaj, sex, ajungându-se până la cele mai cumplite acte de violență. Toate acestea, pe măsură, se perfecționează, căpătând noi și terifiante dimensiuni în ultima vreme.
În cei 28 de ani „asasinatele economice” din ROMÂNIA au fost și sunt permanent „actualizate” prin modalități, de multe ori, pur și simplu „parșive”. „Experiența românească”, în acest domeniu, permite să enumerăm cele mai reprezentative modalități care au „asasinat economic” ROMÂNIA:

1. „PRIVATIZĂRILE” ONEROASE – făcute de acești „ASASINI ECONOMICI”, mulți și în funcții politice supreme – CHEIE – în stat, cu scopul exclusiv de a „stoarce” PROFIT, chiar cu prețul distrugerii și lichidării unor uriașe stabilimente ale infrastructurii antedecembriste românești. Rezultatul a fost distrugerea economiei naționale, căzută pradă unei CORUPȚII inimaginabile, dar cu efecte distrugătoare pentru națiune, care a pierdut:
a.) RESURSELE SUBSOLULUI (PETROL, GAZE NATURALE etc);
b.) ELECTRICITATEA;
c.) OBIECTIVE INDUSTRIALE DE FORȚĂ (SIDEX, I.M.G.B, PETROMIDIA, RAFO, TRACTORUL, ELECTRONICA etc);
d.) DISTRUGEREA CENTRELOR INDUSTRIALE (BRAȘOV, CÂMPULUNG-MUSCEL, BUCUREȘTI, IAȘI, cu alte aproximativ 1500 de fabrici și uzine;
e.) RUINAREA AGRICULTURII, cu complexele aferente pădurilor și stabilimentele industriale corespunzătoare;
f.) JAFUL PERMANENT, pe seama INFRASTRUCTURII RUTIERE și feroviare.

2. „STATUL în STAT” al unor REGII AUTONOME, foarte bogate, dar MARI DATORNICI – IERTAȚI pentru că participă la diverse finanțări ilegale și clandestine a diferite „REȚELE NAȚIONALE și TRANSNAȚIONALE”, printr-o „fraternizare oneroasă” care nu exclude MARI DEMNITARI, BANCHERI și uneori GUVERNANȚI.

3. OBSTRUCȚIA FĂȚIȘĂ a ASASINULUI ECONOMIC în promovarea unor interese economice benefice pentru ȚARĂ și NAȚIUNE, atrăgând PERSOANE – SUS-PUSE, cu ajutorul cărora administrează EI, fraudulos, afacerile publice. NU întâmplător aceștia ajung să controleze afacerile și resursele naționale, de la petrol și gaze, până la apa potabilă.

4. PRESIUNI URIAȘE și „atragerea de proporții” a unor FUNCȚIONARI contaminați de CORUPȚIE din INSTITUȚIILE STATULUI, încât, nu întâmplător, opinia publică este „convinsă” că puterile statului nu sunt în serviciul CELOR MULȚI.

5. COMPLICITATEA ASASINULUI ECONOMIC ROMÂN cu „CENTRE” de forță externe, asigurându-și în acest fel profituri ce să le „umple” buzunarele pe de o parte, în timp ce pe de alta, cu sprijinul factorilor politici, să insufle națiunii tendința de a-i iubi pe unii STRĂINI, în timp ce pe ALȚII să-i urască.

6. PROMOVAREA în structurile de administrație – CENTRALĂ și LOCALĂ – a unor FUNCȚIONARI care să nu facă „CASĂ BUNĂ” cu interesul național ci să-i servească în atingerea obiectivelor murdare ale CLANURILOR de asasini economici. Acest sistem s-a tot perfecționat încât astăzi politica economică a ROMÂNIEI urmează cursul unei perpetue trădări distructive și periculoase.

7. LEGISLAȚIE TENDENȚIOASĂ – mai întâi sugerată, apoi adoptată, care, pe de o parte, să ofere „facilități” cu adresă către către asasinatul economic, iar pe de alta să evite SANCȚIONAREA actelor, faptelor și gesturilor care „FAC RĂU” societății românești și o lovesc în libertatea și prosperitatea ei. De aici puzderia de legi și acte normative ce se bat cap în cap, care permit jongleriile făcute prin JUSTIȚIE.

8. SABOTAJE și CONSTRÂNGERI POLITICE „controlate” de ASASINUL ECONOMIC ce-și folosește „puterea financiară” pentru a-și subordona o parte (cât mai importantă) din clasa politică și MASS-MEDIA, ca să le susțină „mașinăria monstruoasă” pentru a-și devora adversarii spre a-și perpetua, extinde și consolida în permanență „SISTEMUL PROPRIU”.

9. FAVORURI pe care le face ASASINUL ECONOMIC, de regulă folosind resurse financiare pentru aservirea de structuri și componente ale SISTEMULUI SUPERIOR de guvernare, până le aduce în imposibilitatea de a mai acționa, ajungând în acest fel să-și exercite „CONTROLUL” propriu pe care și l-a clădit pe subterfugii și ilegalități.

10. „PĂTRUNDEREA” în partidele politice cu scopul de a influența, din interior, VIAȚA POLITICĂ spre DECADENȚĂ. Nu precupețesc nimic pentru a împinge partidele politice în direcția compromiterii, căci toate au în componența lor figuri, unele chiar marcante, cu vulnerabilități și condamnări.

Acesta este MOTIVUL pentru care, în ROMÂNIA, SISTEMUL este „alimentat” de ceva mult mai periculos decât conspirația. Am relatat „datele” despre ASASINUL ECONOMIC în speranța că CEI ÎN DREPT, înțelegând „greșelile”, vor fi capabili să schimbe această stare de lucrări, exploatând cum trebuie ocaziile viitoare.

Prof.
ION PĂTRAȘCU
Slatina, Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.