Acasă Actualitate Primarul de la Nicolae Titulescu, la Jocuri de putere

Primarul de la Nicolae Titulescu, la Jocuri de putere

252

Duminica este o zi în care nu se munceşte, însă se poate dezbate. O dezbatere interesantă a avut loc duminică, 2 iulie, a.c., la Realitatea TV, la emisiunea realizatorului Rareş Bogdan. Acolo s-a vorbit despre satul românesc, despre cel care încă mai este, despre România autentică, despre cei care aud vocea pământului. La dezbaterea, care a avut loc la Costineşti, au fost prezenţi mai mulţi primari de comune din România, printre care şi Gheorghe-Florin Tiutiu președintele Filialei Județene Olt a A.Co.R. şi vicepreședinte Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia. Gheorghe-Florin Tiutiu, o voce care reprezintă o parte din cele 9,7 milioane de români, care trăiesc în mediul rural, ne-a vorbit despre temele propuse de acesta în cadrul dezbaterii.

„Una din teme a fost plata cheltuielolor cu transportul personalului din administraţia publică locală a comunelor – de acasă la locul de muncă şi de la locul de muncă acasă – şi acordarea de bonuri de masă pentru întregul personal din administraţia locală. De ce toate acestea? Pentru faptul că există o discriminare între bugetari, de exemplu: cei din învăţământ şi poliţie primesc aceste drepturi, iar personalul din administraţia publică, nu. Şi din această cauză, nu putem angaja personal bine pregătit, spre exemplu: economişti, jurişti pe care nu-i găsim în localităţile noastre, iar ei nu vin către noi din cauza costurilor cu transportul şi din cauză că salariile sunt mici. Prin plata transportului şi plata bonurilor de masă îi stimulăm şi eliminăm o discriminare între bugetari. O altă problemă ridicată este menţinerea UAT-urilor mici pentru faptul că, prin comasare, se pierd identitatea istorică şi personalitatea acestor localităţi. Se menţin, în continuare, obiceiuri şi tradiţii foarte importante pentru satul românesc şi este mult mai aproape de problemele cu care se confruntă acea comunitate, iar esenţele tari se ţin în recipiente mici„.

Au participat alături de preşedintele ACOR Olt, primarul de la Titulescu, prim vicepreşedintele asociaţiei, Ilie Chitez, de la Boobiceşti, Critinel Neagu, primaruld e la Şopârliţa şi Savu Ungureanu, de la Slătioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.