Acasă Politic PSD Olt susţine decizia Comitetului Executiv

PSD Olt susţine decizia Comitetului Executiv

136

PSD se confruntă, în această perioadă, cu o situaţie nemaiîntâlnită. Partidul va depune, luni, o moţiune împotriva premierului Sorin Grindeanu, care nu a luat act de programul de guvernare al PSD, care trebuie pus în aplicare pe puncte şi date. Grindeanu nu vrea să plece de la Palatul Victoria. Miercuri, în Parlament, se va da citire moţiuni şi se va supune votului. PSD Olt este una din multele organizaţii care susţine deczia luată în Comitetul Executiv al PSD.

Parlamentarii PSD de Olt votează moţiunea de cenzură
Vineri, 16 iunie 2017, la sediul PSD Olt, a avut loc o conferinţă de presă susţinută de preşedintele orgaizaţiei judeţene, senatorul Paul Stănescu, şi preşedintele executiv, Marius Oprescu.
„Am stat de vorbă cu Grindeanuşi l-am văzut schimbat la 180 de grade. Cum îl cunoşteam şi ce am văzut luni seara, când am avut prima discuţie faţă-n-faţă cu el, e incredibil aşa ceva. Sorin Grindeanu devenise o frână a programului de guvernare cu care noi am câștigat alegerile”, a spus Stănescu, care a afirmat că i-a reproșat acest lucru premierului, pe care îl acuză că nici măcar nu ar fi citit programul pe care trebuia să îl pună în aplicare. Sorin Grindeanu nu a înțeles că, în momentul în care a fost investit Guvernul, programul nostru de guvernare a devenit lege”, a mai declarat președintele PSD Olt, care și-a exprimat convingerea că moțiunea de cenzură va fi votată miercuri de toți parlamentarii PSD și ALDE.”, a spus Paul Stănescu.

Paul Stănescu, ministru (?)
Tot în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă s-a discutat şi despre noua componenţă a guvernului, după desemnarea unui nou premier. Senatorul Paul Stănescu se arată deschis faţă de o propunere de a fi ministru în noul cabinet, însă, nu oricum.
Am refuzat să intru în acest guvern (n.n. Guvernul Grindeanu), dar dacă partidul mi-o va cere, voi intra în următorul guvern. Trebuie să te cheme cineva, ca să faci parte din următorul guvern. Voi intra în următorul guvern în anumite condiţii, pentru că îmi doresc să fie o echipă politică. Oamenii politici au responsabilitate, au fost votaţi şi cred că răspunderea lor faţă de actul de guvernare este mult mai mare. Dacă te duci acolo, trebuie să poţi fi tras la răspundere pentru ceea ce faci acolo. Nu te duci doar ca să-ţi scrie în CV sau pe cruce, ca să fiu dur, că ai fost ministru”, a declarat Stănescu.

Despre demiterea lui Rotea…
Cătălin Rotea a fost numit, în ianuarie 2017, seretar de stat în Ministerul Dezvoltării, iar în martie a.c., a fost eliberat din funcție, , decizia fiind luatăvîn cadrul unei şedinţe a guvernului de către premierul Grindeanu.
Preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu este de părere că demiterea subită a secretarului de stat, Cătălin Rotea, nu a fost altceva decât o palmă dată organizaţiei de la Olt a PSD:
„Grindeanu a făcut numai ce a vrut el. În ultima perioadă, s-a jucat cu numirile cum a vrut el. Era datoria prim-ministrului, şi el fost preşedinte de organizaţie, să mă cheme şi să mă întrebe. Din păcate, nu am fost consultat. A fost o palmă, nu numai pentru mine, ci şi pentru întreaga organizaţie de la Olt. Îmi pare rău ca s-a întâmplat acest lucru.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.