Acasă Actualitate Căluşarii din toată ţara, în vizită la ISJ, Primăria Slatina şi Consiliul...

Căluşarii din toată ţara, în vizită la ISJ, Primăria Slatina şi Consiliul Judeţean Olt

161

Ansamblurile de dansuri populare şi căluşari din Bihor, Tulcea, Covasna, Olt, Iaşi etc, au mers în vizită la organizatorii festivalului concurs „Căluşul Românesc”, care se află la a XIX-a ediţie. Primele gazde vizitate au fost cei de la Inspectoratul Şcolar Judeţean şi au fost întâmpinaţi de inspectorul şcolar Felicia Man. Aici, musafirii au oferit o reprezentanţie unică de dans popular şi un flash-mob căluşăresc.
Următoarele gazde au fost primarul municipiului Slatina, Emil Moţ şi viceprimarii Claudiu Stăncioiu şi Gigi Vîlceleanu, care i-au primit cu daruri pe micii artişti. Momunetul de flash-mob a fost unic şi prin prisma faptului că s-a dansat căluşul în faţa statuii lui Tudor Vladimirescu, unu om care a iubit mult simbolurile naţionale şi a luptat pentru libertate.
Ultimul popas al musafirilor a fost la Consiliul Judeţean Olt, acolo unde au fost întâmpinaţi de angajaţii insitituţiei şi de vicepreşedintele Virgil Delureanu.
După aceste momente, micii artişti au mers să se odihnească puţin, pentru că seara se arată plină. Se deschide oficial festivalul şi, la ora 19:00, în faţa Prefecturii Olt, va avea loc cel mai mare dans căluşăresc, pentru a intra în Cartea Recordurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.