Acasă Actualitate Ziua Mondială a Mediului, marcată la Şcoala Gimnazială “Vlaicu Vodă” din Slatina

Ziua Mondială a Mediului, marcată la Şcoala Gimnazială “Vlaicu Vodă” din Slatina

615

Activitatea dedicată Zilei Mondiale a Mediului a făcut parte, alături de multe altele, din cadrul Programului Mondial Eco – Şcoală. Astfel, Şcoala Gimnazială “Vlaicu Vodă” din Slatina a aplicat la acest program în septembrie 2012. Pe parcursul celor 4 ani profesorii şi elevii şcolii au desfăşurat numeroase dezbateri, acţiuni de ecologizare, colectare de deşeuri, expoziţii şi concursuri, toate având că scop conştientizarea şi ameliorarea unor probleme locale de mediu.

Și, după cum era de așteptat, rezultatele au apărut, fiind vizibile în stilul de viaţă mai sănătos al elevilor, în calitatea mediului ambiant. Seriozitatea şi dăruirea celor care au gândit şi desfăşurat activităţi pe parcursul acestei perioade, îndrumaţi de profesorul coordonator Alina Zamfir, au avut ca răsplată afirmarea la nivel naţional, prin câştigarea, în iunie 2016, a unui prestigios premiu: Steagul Verde şi statutul de Eco – Şcoală. Având în vedere acest fapt, cei implicați s-au simţit mândri şi onoraţi să continue cu responsabilitate acest program şi în anul şcolar 2016-2017, de această dată fiind coordonaţi de profesorul Alina Marin…
În altă ordine de idei, mai trebuie spus că activitatea dedicate Zilei Mediului s-a desfăşurat în strânsă legătură cu reprezentanţii APM Olt şi a constat într-o dezbatere pornind de la tematica mondială a acestei zile “Conectarea omului cu natura”, o expoziţie de obiecte realizate din materiale reciclabile, scenete, şi un concurs de desene/colaje/eseuri pe tema protejării mediului. S-au remarcat elevii din clasele a IV-a, din clasele pregătitoare şi cei din clasele a VII-a care au câştigat cele mai multe premii, toţi fiind ajutaţi de doamnele învăţătoare şi, respectiv, de profesorul de biologie Sandu Nicoleta Ioana.

Mai mult, la finalul activităţii a fost lansată și revista Programului Eco Şcoală “Let’s feel ECO! Let’s be ECO!” care cuprinde numeroase materiale realizate de profesorii şi elevii şcolii slătinene. Aşa cum a precizat şi redactorul-şef al revistei, profesorul Alina Marin, cei implicați își propun ca această revista să fie din ce în mai bogată, mai atractivă, mai apreciată şi să reflecte cât mai bine implicarea activă a şcolii în rezolvarea problemelor de mediu…
Această activitate a fost coordonată de către doamnele professor Sandu Nicoleta Ioana, Alina Zamfir şi Alina Marin, beneficiind, desigur, și de sprijinul acordat de director instituției – Rely Trăistaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.