Acasă Actualitate STIMATE DOMNULE PRIM –MINISTRU

STIMATE DOMNULE PRIM –MINISTRU

167
Se apropie o jumătate de an de la „înscăunarea” guvernului și sunt convins că veți face o trecere în revistă a „roadelor”.

Vă rog, cu tot respectul, să-mi dați voie să vă sugerez câteva considerente ca în „ACEA ZI”, într-un mod modest și cinsitit, să aveți în vedere atât „trecutul postdecembrist”, dar mai ales cum să ne făurim VIITORUL.
Aș dori să „vă văd” în „profilul” exact al liderului ce guvernează țara, plin de calități, capabil de mari acțiuni, pentru că sunteți numărul 1 în „administrarea” țării, chiar dacă un clasament politic vă plasează în poziția a 4-a.
În fond, domnule PRIM-MINISTRU, politica guvernamentală poate constitui și o mare VALOARE PERSONALĂ, dar ea trebuie să aducă pe lângă ordine și disciplină în țară, o „lungă listă” de reforme structurale în contextul unui comportament național sănătos.
Știți, domnule PRIM-MINISTRU de ce ȚARA, în acești 27 de ani, a funcționat PROST?
Cu respect, vă voi sintetiza doar cinci, dar cele mai semnificative motive pentru ca apoi, tot cu îngăduniță și respect, să vă SUGEREZ câteva din reformele structurale necesar a fi înfăptuite în regim de urgență.

AȘADAR…
1. Nu a existat o VIZIUNE pentru UN VIITOR. Niciun guvern n-a fost capabil să „plece” la drum cu o VIZIUNE, adică ORIENTAT CĂTRE UN SCOP CONCRET PENTRU ȚARĂ și înarmat cu un „ARSENAL” funcțional necesar.
2. N-a existat un management „inteligent”, eficient pentru a „sluji” țara. Guvernanții n-au avut nici o idee despre ce însemană un adevărat management pentru o națiune care „intră” într-o altă epocă istorică. N-au știut pe ce „butoane trebuie să apese”, iar rezultatele au fost dezastruase pentru cei mulți (nu pentru ei însă).
3. N-au existat principii de integritate, încât națiunea i-a etichetat fără reținere drept „PEPINIERĂ DE HOȚI”, căci foarte mulți nu s-au putut „dezlipi” de problemele cu JUSTIȚIA.
Foarte mulți au „mers” la DNA sub acuzația de CORUPȚIE „înfăptuită” în instituțiile fundamentale ale țării, prin fel de fel de manevre de partid și de gașcă, cu „promovarea” lașității, lingușirii și minciunii.
4. N-au avut „CHARISMĂ”; chiar dacă unii spun că aceasta nu este esențială, dar atunci când lipsește echivalează cu o totală neîncredere la nivelul națiunii și viața a dovedit că toată „existența” lor guvernamentală a fost lipsită de eficiență pentru țară.
5. N-au fost promovate „VALORILE ADEVĂRATE” și INTELECTUALII CAPABILI. Invariabil, au fost aduși și „promovați” cei care au „trăit” în umbra liderilor de partid, deși erau slabi și cu „merite absente”.

În sfârșit, domnule PRIM-MINISTRU, să zicem că „asta a fost”, dar pentru că VIITORUL NU SE ARATĂ PUȚIN COMPLICAT, ȘANSA ROMÂNIEI este în mainile dumneavoastră. NAȚIUNEA, dincolo de programul de guvernare, așteaptă reforme de fond, radicale și eficiente, care să așeze normalitatea mult promisă.

La instalare, domnule PRIM-MINISTRU, păreați pus pe fapte mari și chiar au fost câteva bune, dar pentru că viața m-a învățat să fiu foarte circumspect cu laudele, nu dezvolt afirmația. Dar, tocmai pentru că în societatea românească bântuie cu furie tot felul de opinii ale „TUTUROR”, eu am să vă sugerez, cu tot respectul, să „ridicați privirea și să vă uitați în jur spre a judeca cu mintea dumneavoastră” asupra următoarelor priorități de grad zero pentru națiune.
Încercați, domnule PRIM-MINISTRU, să nu vă pierdeți în „angajamente” colaterale în perioada imediat următoare și să vă „aplecați” asupra următoarelor, cu prioritate:

1. TINERETUL – se află într-o totală derivă în contextul în care educația l-a lăsat de izbeliște. Este cumplit să vezi cum tinerii „trăiesc” într-o atmosferă demoralizantă și fără viitor.
2. ELITELE – CULTURA. CONȘTIINȚA – au încetat să fie un mecanism socio-moral-profesional care să promoveze adevărul, obiectivitatea, cunoașterea și realul în societate, căci „furăm statul, dacă furăm mințile oamenilor”, cum spunea academicianul MIRCEA MALIȚA.
3. ÎNVĂȚĂMÂNTUL – pare să existe doar pentru a sărăci cunoașterea provocând deculturalizarea prin pârghii de manevre ascunse, încât deficiențele lui pot deveni „durabile”. Apropo, domnule prim-ministru, dispuneți plata restanțelor la salariile cadrelor didactice, respectând astfel hotărârile instanțelor de judecată.
4. JUSTIȚIA – căci tot mai mult sub aparența legalității, promovată de multe ori dubios, chiar de LEGISLATIV (vezi atâtea cazuri de respingere a cererilor de anchetă a unor LIDERI!) – este furată națiunea, este furat statul, în ascuns, păstrându-le captive cu mijloace subtile. Așa a ajuns ROMÂNIA un stat slăbit, sărăcit, supus jafului intern și extern.
Dar SIPA ce alt scandal va mai provoca, domnule prim-ministru?
5. SITUAȚIA INTERNAȚIONALĂ A ROMÂNIEI – în sensul de a contracara cu toată energia acele acte și fapte care conform LEGII 51/1991 „pot pune în pericol integritatea teritorială a ROMÂNIEI, ordinea statului de drept, constituie amenințări la adresa siguranței naționale”.

În sfârșit, domnule PRIM-MINISTRU, sunt multe obiective care să promoveze interesele națiunii noastre, dar mă opresc aici cu rugămintea să le aveți în vedere și să mai știți că cei ce ne guverneză trebuie să aibă două trăsături pozitive: PATRIOTISM și MINTE „INTELIGENTĂ”.
Vă doresc, domnule PRIM-MINISTRU, să ne conduceți cu BUNĂTATE și INTELIGENȚĂ, dorință care, sunt convins, există în toate „unghiurile” țării!

Cu mult respect,
Profesor – ION PĂTRAȘCU
SLATINA – OLT

22.05.2017

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.