Acasă Politic Siminica Mirea, întrebare adresată ministrului Agriculturii

Siminica Mirea, întrebare adresată ministrului Agriculturii

181

Senatorul Siminica Mirea a adresat, într-o şedinţă recentă a Senatului, o întrebare ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, care a venit luni, 15 mai a.c., în judeţul Olt, într-o vizită de lucru.
Parlamentarul a adresat o întrebare ce are ca obiect ce tip de ajutor acordă statul român, prin
intermediul Ministerului Agriculturii, fermierilor din Olt afectaţi de bruma şi de îngheţul de la sfârşitul lunii aprilie 2017. Ministrul trebuie să îşi facă timp şi să răspundă senatorului, pentru că agricultorii aşteaptă cu mare interes soluţii din partea guvernanţilor.

În continuare, vă reproducem întocmai textul întrebării formulate şi prezentate de senatorul liberal Siminica Mirea, de la tribuna Senatului, într-o şedinţă recentă:
„Stimate domnule Ministru,
Fenomene meteo extreme au afectat, în cursul lunii aprilie, sudul României. Este, cu siguranţă, cunoscut şi de dumneavoastră, acest aspect care defineşte situaţia dată. O perioadă de îngheţ venită intempensiv, atunci când mugurii se aflau în faza de debut, îndeosebi în exploataţiile pomicole, dar şi cele viticole, au distrus, covârşitor, recolta anului în curs.
Fermierii se văd în situaţia de a avea compromis anul agricol, iar investiţiile făcute şi speranţele acestora devin nesustenabile. E drept, asigurările ar fi putut acoperi o parte din prejudiciu, dar cei care nu-şi încheie astfel de poliţe nu trebuie pedepsiţi şi lăsaţi de izbelişte! Culturile viticole din nordul judeţului Olt, plantaţiile de pomi fructiferi din zona Iancu Jianu, sunt doar două exemple unde, chiar şi recolta anului viitor este distrusă…
Contez pe intenţiile dumneavoastră bune, iau în calcul corecta implicare a Ministerului Agriculturii, dar, urmare a solicitărilor venite din teritoriu de la cei afectaţi, mă văd nevoită să vă adresez următoarea întrebare:
Care este ajutorul pe care-l acordă statul român, prin intermediul Ministerului Agriculturii, fermierilor din Olt afectaţi de bruma şi de îngheţul de la sfârşitul lunii aprilie 2017?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.