Acasă Editorial De ce nu a candidat Ciocan, la Osica?

De ce nu a candidat Ciocan, la Osica?

705
E aproape de neîntors. Decizia este luată. În alegerile parțiale, pentru funcția de primar la Osica de Sus, PNL merge pe o soluție de rezervă. Titularul de drept al acestei candidaturi, chiar dacă a pierdut în vară alegerile, ar fi trebuit să fie Ion Ciocan. Fostul primar al localității, între 2004 și 2016. Un bun gospodar, un edil care a făcut destule în Osica, dar care, așa cum se întâmplă în viață, a pierdut în iunie 2016…

Contează mai puțin de ce s-a întâmplat asta. Unii spun că stând atât de mult timp, sus, pe scaunul de primar, n-a mai putut vedea ce se întâmplă jos. Alții, văd îndepărtarea sa de popor ca acea stare de presiune care apare atunci când zbori cu avionul: o amețeală specifică și o lipsă ușoară de control asupra realității. Sunt și unii care văd rezultatul din iunie 2016 în mobilizarea exemplară făcută de cei de la PSD. Dar, nu trebuie uitați nici cei care au văzut în Cezar Filip, cel care l-a învins pe Ciocan atunci, un alt profil. Poate mai aproape de așteptările osicenilor. Oricum, ce a fost a fost și nu mai contează…
Pe 11 iunie, la Osica de Sus, vor avea loc, din nou, alegeri pentru funcția de primar. Iar liberalii, conduși de Moisescu, sunt în fața primei confruntări. Candidatul nu e Ion Ciocan, ci un profesor de la Osica: Roșca. Predă educație fizică și se pricepe la kinetoterapie. Băiat bun. Și.. cam atât! Cu toate astea, pornește cu o șansă mai mică decât ar fi avut-o predecesorul său liberal, ce a condus trei mandate în Osica de Sus. E vorba de notorietate, de un cumul de factori care îl pun, ușor, în defensivă.
În aceste condiții, întrebarea fireaască este: De ce nu a candidat Ion Ciocan? Frica de o altă înfrângere? Chiar și așa, nu-i lua nimeni cheile de la Loganul albastru, cel nou, care îi asigură confortul de navetă între Slatina și Osica. Lipsa de asumare a unui proiect? Greu de crezut… Cât timp a fost primar, Ciocan a făcut ce a făcut în Osica, cu o stare de detașare, deloc crispat, cu aplecarea omului care are, prin definiție, acea ușurință existențială (uitați-vă la polul opus, cum vorbește premierul Grindeanu!).
În aceste rânduri de întrebări, dacă ar fi crezut cu adevărat în valorile liberale de la Olt, Ciocan de la Osica s-ar fi aruncat în bătălia pentru funcția de primar. Era obligația sa, dată de faptul că, vreme de trei mandate, n-a fost capabil să producă o echipă la Osica și, astfel, să lase un om care, oricând, să câștige, de lângă el, primăria.
Altfel, întrebările de mai sus rămân pertinente. Și, evident, fără răspuns…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.