Acasă Interviu „Am acceptat să fiu viceprimar pentru că am vrut și vreau în...

„Am acceptat să fiu viceprimar pentru că am vrut și vreau în continuare să-mi aduc contribuția la schimbarea în bine a orașului în care m-am născut”

1483

Interviu cu ERNES VÎLCELEANU, viceprimarul municipiului Slatina

În urmă cu aproape un an, Slatina vota, covârșitor, pentru un alt fel de administrație locală. Fără confeti, fără jocuri de imagine, fără spectacol. Oameni normali, așezați și fără pusee de personaje salvatoare, care ar fi putut, peste noapte, să salveze omenirea din nu știm ce criză…
Astfel, în echipa primarului ales în iunie 2016 au venit să lucreze, ca viceprimari, Claudiu Stăncioiu și Ernes Vîlceleanu. Celui din urmă, reporterul de serviciu a decis să-i transmită câteva întrebări legate de agenda sa, de ceea ce poate face, ca viceprimar, pentru Slatina și pentru slătineni.
Răspunsurile sunt soluții la temele de actualitate ale societății municipale, intrată în ceea ce putem numi drept stare de normalitate. Ernes Vîlceleanu se încadrează tipului de om care pornește de la premisa că nu le știe pe toate, că e loc de mai mult, că pretențiile slătinenilor de a trăi mai bine în orașul lor sunt legitime și deplin îndreptățite…

– A trecut un an de când Slatina este condusă de o nouă echipă. Ce ați oferit slătinenilor în această perioadă?
– Alături de domnul primar Emil Moț și de viceprimarul Claudiu Stăncioiu, noi am venit, înainte de toate, cu o nouă viziune de administrare a municipiului Slatina. Am reușit ca, împreună, să reziliem o serie de contracte păguboase pentru oraș și să repunem lucrurile pe un făgaș normal, iar efectele benefice ale acestor decizii se vor vedea în scurt timp.

– Funcția de viceprimar este o provocare pentru dumneavoastră. Ce înseamnă acest lucru pentru Ernes Vîlceleanu?
– Într-adevăr, funcția de viceprimar este o provocare pentru mine, dar acesta este și motivul principal pentru care am acceptat, după patru ani de activitate în mandatul trecut al Consiliului Local și încă trei ani în Consiliul Județean Olt. Așa cum am mai spus, am acceptat să fiu viceprimar pentru că am vrut și vreau în continuare să-mi aduc contribuția la schimbarea în bine a orașului în care m-am născut. Vă spun sincer că, eu unul, sunt sigur că, alături de actuala echipă din fruntea Primăriei Slatina din care fac și eu acum parte, vom reuși să schimbăm în bine multe lucruri, chiar dacă acest lucru va necesita timp.

„Coordonez activitatea a trei mari servicii din cadrul Primăriei Slatina: Cultură-Sport, Clubul Sportiv Municipal și Direcția de Protecție și Asistență Socială”

– Aveți atribuții pe cultură și sport. Mai exact, ce este prevăzut „în fișa postului” dumneavoastră?
– În principiu, eu coordonez activitatea a trei mari servicii din cadrul Primăriei Slatina: Cultură-Sport, Clubul Sportiv Municipal și Direcția de Protecție și Asistență Socială. Este o activitate intensă deoarece, doar ca să mă rezum la unul dintre cele trei servicii menționate, respectiv Cultură-Sport, acesta organizează principalele activități cultural-sportive ce reprezintă însăși „cartea de vizită” a municipalității și a orașului în sine, iar responsabilitatea este pe măsură.

– Slătinenii așteaptă cu încredere o sală polivalentă. Este în grafic acest obiectiv?
– Lucrările la Sala Polivalentă din Slatina sunt în grafic și, din acest an, locuitorii orașului nostru vor avea un obiectiv modern cu 3.000 de locuri, dotat cu toate facilitățile, ce ne va permite organizarea la Slatina a unor partide naționale și internaționale din diverse ramuri sportive, dar și alte activități cultural-educative. Astfel, vă pot anunța de pe acum că, la momentul inaugurării Sălii Polivalente, ne dorim să aducem la Slatina chiar echipa națională de handbal-senioare, care va întâlni o echipă similară din Europa într-un meci amical sau oficial. Slătinenii merită să se bucure de o asemenea investiție și suntem mândri că, în sfârșit, și orașul nostru va intra în clubul select al localităților care dețin o Sală Polivalentă ultramodernă.

– Care sunt principalele activități care definesc fenomentul cultural slătinean?
– Slatina se mândrește cu o serie de acțiuni culturale care au depășit demult granițele județului și au devenit cunoscute la nivel național. Mă refer aici Festivalul Național de Umor și Caricatură „Oltenii și restu’ lumii”, ajuns deja la a XXIII-a ediție anul acesta, Concursul Național pentru Copii „Călușul Românesc”, dar și la „Zilele Eugen Ionescu”, care îl omagiază pe marele dramaturg al absurdului născut în orașul nostru.

– CSM Slatina a promovat în Liga Națională. Ce suport oferă primăria municipiului acestei frumoase echipe de handbal?
– Cum spuneam mai devreme, avem promisiunea că, până la finele acestui an, se vor termina lucrările la Sala Polivalentă și acesta va fi locul unde echipa de handbal a orașului nostru își va desfășura pe viitor toate partidele. Este pentru a doua oară în istoria localității când Slatina are o echipă în prima ligă și tot la handbal, iar acest lucru este un motiv de mândrie nu doar pentru conducerea CSM și a primăriei, dar și pentru locuitorii orașului. Pentru acest lucru aș vrea să mulțumesc întregii echipe, jucătoare și staff-ul tehnic, și în mod special antrenoarei Victorina Bora, care a pregătit echipa în mod exemplar. De asemenea, aș dori să mulțumesc și suporterilor care ne-au încurajat, au susținut și au fost alături de noi, demonstrând astfel că pot fi al 8-lea jucător în fiecare meci. Primăria Slatina va continua să sprijine această mare performanță, iar acest lucru va deveni și mai pregnant acum, odată ce am promovat în Liga Națională.

„Vă pot spune că în acest moment vrem să avem un stadion de fotbal cu o capacitate de aproximativ 12.500 locuri, asemănător cu cel din Târgu Jiu”

– Emil Moț a lansat o provocare: un nou stadion la Slatina? Știți mai multe? Ce ne puteți spune?
– Este într-adevăr o idee foarte bună a domnului primar Emil Moț și, în urma discuțiilor pe care le-am avut, vă pot spune că în acest moment vrem să avem un stadion de fotbal cu o capacitate de aproximativ 12.500 locuri, asemănător cu cel din Târgu Jiu. Slătinenii merită un stadion modern unde să se poată bucura de confort și să poată vedea meciuri de calitate.

– Nu credeți că s-a renunțat prea ușor la Olimpiada Liceelor?
– Decizia de renunțare la această manifestare a fost luată de Primăria Slatina în urma unei întâlniri a conducerilor tuturor liceelor din oraș cu Inspectoratul Școlar Județean. La baza acestei decizii au stat mai multe motive, unul dintre ele fiind faptul că se desfășura pe o perioadă de 30 de zile și că organizarea sa avea loc chiar în perioada de dinaintea examenului de bacalaureat, bulversând liceenii din ultimul an care erau nevoiți să neglijeze pregătirea pentru bacalaureat, dar și programul școlar. În plus, liceele din oraș oricum primeau și primesc anual fonduri de la primărie pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă.

„Pe lângă activitățile culturale de la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, am putea avea și un teatru de vară, ce ar reprezenta o alternativă viabilă aparte pentru sezonul estival”

– Un proiect posibil: teatru de vară la Slatina?
– Da, este o idee demnă de luat în seamă. Pe lângă activitățile culturale de la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, am putea avea și un teatru de vară, ce ar reprezenta o alternativă viabilă aparte pentru sezonul estival. Slătinenii sunt mari amatori de cultură și ne gândim serios la acest lucru, fapt pentru care încercăm să identificăm un teren propice amenajării acestui obiectiv.

– Aveți un mesaj pentru slătineni?
– Mesajul meu este unul care aparține, în fapt, întregii echipe actuale aflate la conducerea municipiului: slătinenii să aibă încredere că vom face tot ce ne stă în putință ca să îmbunătățim confortul și siguranța locuitorilor acestui oraș în care trăim cu toții. Aici mă refer la tot ce ține de siguranța cetățeanului, infrastructură, alternative de petrecere a timpului liber, dar și un aspect nou pentru oraș, plin de culoare și de viață. Idei pentru proiecte avem din belșug, dar pentru aceasta este nevoie și de timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.