Acasă Interviu „Oamenii îmi sunt aproape, mă susțin, mă încurajează, iar pe mine mă...

„Oamenii îmi sunt aproape, mă susțin, mă încurajează, iar pe mine mă bucură să aud că sunt mulțumiți de ceea ce am reușit să facem în această perioadă scurtă de timp”

963

Interviu cu GHEORGHE MANICEA, candidatul PSD la funcția de PRIMAR al comunei OSICA DE SUS

          În fața cetățenilor din comuna Osica de Sus, Partidul Social Democrat vine cu o ofertă a bunului simț, cu un om normal, sincer, dedicat, capabil să fie acel primar pe care osicenii l-au așteptat…
Nu știe să mintă, nu poartă ură și nu e răzbunător. Este cel care a creat atmosfera de normalitate într-o comună nemeritat de frământată în ultima perioadă.
Cu Gheorghe Manicea – primar, locuitorii comunei Osica de Sus vor avea garanția unei dezvoltări durabile, armonioase, așa cum merită cu prisosință oamenii locului. În demersul său, alături de Gheorghe Manicea, pe lângă majoritatea comunității din Osica, se află echipa PSD Olt, parte din familia social-democrată națională. Cei care redau demnitatea românilor, cresc salarii și pensii, reparând nedreptățile făcute de cei care au tăiat speranțele oamenilor, în urmă cu ani, pentru a-și favoriza clientela lor.

* Gheorghe Manicea – primar la Osica de Sus, e ceea ce trebuie! Omul potrivit la locul potrivit!!!

– Scurtă prezentare: Cine sunteți și cu ce v-ați ocupat în decursul timpului?
– Sunt Manicea Gheorghe, membru cu state vechi în Partidul Social Democrat. De nouă ani sunt președintele Organizației Social-Democrate din Osica de Sus, perioadă în care am fost și consilier local. De aproximativ un an de zile ocup funcția de viceprimar și, ulterior, am avut și am atribuții de primar…

– Care sunt principalele obiective asumate de dumneavoastră în acest an și ce ați putut face până acum pentru comună?
– În timpul scurt pe care l-am avut până acum la dispoziție, eu cred că am putut să facem lucruri foarte bune, propuse spre a fi realizate până în toamna acestui an, dar pe care le-am făcut încă de anul trecut.

– Care sunt aceste lucrări la care faceți referire, domnule Manicea?
– În primul rând asfaltul din satul Tomeni – pe aproximativ un kilometru. A urmat construcția la grădinița nouă, pe fonduri de la Ministerul Învățământului, o grădiniță necesară pentru care vom face în cel mai scurt timp recepția. Mai mult, am achiziționat și utilaje pentru Primăria Osica de Sus, cu aproximativ cinci sute de mii lei pentru un buldo-excavator, tractor, două remorci, lamă de deszăpezire, un tractoraș pentru gazon, și, nu în ultimul rând, o tocătoare pentru resturi vegetale utilă în șanțuri și islazuri, pe care urmează să o primim în cel mai scurt timp…

– Ce alte obiective au mai fost duse la bun-sfârșit în această perioadă?
– Desigur, sunt mult mai multe lucrări pe care le-am încheiat, și aș mai aminti aici de iluminatul stradal – trei sute de lămpi cu led puse în luna octombrie, urmând ca într-o săptămână, două să punem și cea de-a doua tranșă cu alte trei sute de lămpi. În plus, s-au pus cincizeci de lămpi și-n târgul de la Osica de Sus, iar lucrul acesta ne bucură și demonstrează că dacă ne dorim ceva pentru comunitatea noastră, putem realiza… Desigur, mai sunt multe de pus la punct în târg, dar am convingerea că, pas cu pas, cu toate se vor realiza!

– Ce vreți să faceți în cazul în care veți fi votat pentru funcția de primar al comunei Osica de Sus, în urma alegerilor din 11 iunie?
– În primul rând, să terminăm obiectivele propuse în campania electorală de anul trecut, cum ar fi: canalizarea Medinți – Vlăduleni, alte două proiecte pentru asfaltare, undeva la 14 kilometri covor asfaltic, plus șanțuri și podețe. Exact acele lucruri de care au nevoie oamenii din comuna Osica de Sus.

– Campusul școlar – un veșnic șantier…
– Nu vreau să mă hazardez în promisiuni și nu pot spune că e ușor să rezolvăm proiectul, având în vedere că încă nu sunt fonduri necesare pentru continuarea lucrărilor acestea. Avem planuri făcute, ne dorim să începem cu sala de sport prin Compania Națională, dar vom vedea ce va urma. Avem sprijin de la Consiliul Județean Olt, de la Guvernul României, iar aceste investiții vor fi finalizate.

– Cum se prezintă căminul cultural?
– În ceea ce privește căminul cultural trebuie să recunosc faptul că l-am găsit reabilitat, iar nouă ne revine doar să-l administrăm și să creăm condiții pentru oameni în vederea organizării de activități culturale. Mai mult, la propunerea unor anumiți oamnei, luăm în calcul inclusiv transformarea sa într-un centru cultural, aici, la Osica de Sus. Fenomenul cultural din comuna noastră are nevoie de o relansare!

„Mă încântă susținerea osicenilor, le mulțumim că au încredere în noi, îi așteptăm la vot și îi asigurăm că vom face tot ce putem pentru comuna în care locuim!”

– Ce vă spun oamenii din comună în discuțiile pe care le purtați cu aceștia?
– Oamenii îmi sunt aproape, mă susțin, mă încurajează, iar pe mine mă bucură să aud că sunt mulțumiți de ceea ce am reușit să facem în această perioadă scurtă de timp. Personal, deși am avut o perioadă mai grea, am încercat să-mi duc la îndeplinire cele două funcții pe care le ocup în clipa de față. De asemenea, cetățenii din Osica ne spun că vor să meargă pe mâna aceleiași echipe formată din subsemnatul – Gheorghe Manicea și Filip Cezar, primarul ales în iunie 2016. Mă încântă susținerea osicenilor, le mulțumim că au încredere în noi, îi așteptăm la vot și îi asigurăm că vom face tot ce putem pentru comuna în care locuim! Este încă o dovadă că cetățenii nu mai pot fi păcăliți și au realizat că un program început nu se poate finaliza în mai puțin de un an de zile. În plus, avem și sprijin județean, avem guvernul de partea noastră, iar semnele sunt favorabile.

– S-a discutat în ultima vreme despre conducta de gaze. Ce noutăți aveți?
– Într-adevăr, au fost tot felul de zvonuri, dar mie nu-mi place să mint și vreau să spun exact ce se întâmplă. Așadar, am avut discuții, suntem într-un proiect cu 15 comune, plus orașul Piatra-Olt, am avut și două întâlniri în urma cărora am înțeles că este foarte greu, dar nu imposibil. E un proiect de durată, se vor face studii, vom vedea câți vor fi interesați și dacă este rentabil să facem lucrul acesta. Un alt aspect care nu trebuie omis ar fi acela că lemnele s-au scumpit foarte mult în ultima perioadă, ceea ce dă de gândit…

– Drumurile de explotație agricolă? Sunt semne pentru reamenajarea lor?
– Au fost discuții și în sensul acesta, s-a realizat câte ceva, iar împreună cu domnul Cristi Neagu, primarul comunei Șopârlița am vrea să facem un fel de centură care să ajute ambele comune și care să poată ajunge până la Târgul comunal din noastră. Ar fi util, ar însemna ceva pentru cei care vor să ajungă mai repede la Balș, iar asta ne dă speranțe că, mai devreme sau mai târziu, se va realiza.

– Oamenii vor locuri de muncă. Ce se poate face în sensul acesta?
– Este normal ca cetățenii să vrea lucrul acesta, dar iarăși sunt sincer și spun că este foarte greu. În condițiile în care comuna Osica de Sus nu dispune de teren care să fie în proprietatea primăriei, este foarte, foarte greu… Avem aici fosta Uscătorie de tutun Vlăduleni care nu este în proprietatea primăriei, ci este în proprietate privată, se află în litigiu cu ANAF-ul, iar noi așteptăm să vedem dacă și cât se va vinde din acest teren. E vorba de aproximativ 6-7 hectare plus clădiri, un teren în care am putea să aducem investitori, astfel încât să putem amenaja chiar și un parc industrial la Osica de Sus. Mai avem în vedere și locurile fostelor CAP-uri care am înțeles că sunt în domeniul statului, sunt de făcut mai multe proceduri din partea lor, iar mai apoi să vedem dacă noi le putem lua în proprietatea primăriei…

„Avem aici o relația deosebită, profesorii se înțeleg și colaborează foarte bine, există numeroase activități, inclusiv formații de teatru, de dansuri și căluș”

– Care este relația dumnevoastră cu instituțiile de învățământ din localitate?
– Am o relație foarte bună cu școlile din Osica de Sus, am fost și sunt deschis, iar într-un an de zile vă pot spune că am colaborat excelent cu conducerea liceului nostru. Avem aici o relația deosebită, profesorii se înțeleg și colaborează foarte bine, există numeroase activități, inclusiv formații de teatru, de dansuri și căluș. Mai mult, recent l-am adus la noi și pe renumitul coregraf George Porumbel cel care va pregătii copiii pentru cunoașterea călușului și a dansurilor populare. De asemenea, aș mai vrea să vă spun că în toate clasele din liceu au fost puse table magnetice, s-a făcut o investiție și într-un pachet de camere video, iar zilnic rulează toate activitățile desfășurate în instituție. În urma unei întâlniri cu doamna director am înțeles că s-a băgat și internet în cele două grădinițe, cea din vale și cea din deal, s-a făcut și un loc de joacă pentru copii, iar în data de 4 iunie se organizează a patra ediție a portului național.

– Ce ne puteți spune despre culte? Cum vă înțelegeți cu biserica?
– Am o strânsă legătură și cu preoții care slujesc la noi, iar acum, în perioada Sfintelor Sărbători Pascale le-am fost aproape atât cât s-a putut și ori de câte ori a fost nevoie. În plus, avem și o datorie morală pentru biserică, fapt pentru care am aprobat în Consiliul Local Osica de Sus câte o sumă de nouă sute de lei pentru fiecare parohie și se așteaptă finalizarea documentației, inclusiv la Consiliul Județean Olt, de unde se alocă o altă sumă…

– Încasările la târg cum merg?
– Avem încasări bune, activitatea se desfășoară așa cum trebuie, dar eu mi-aș dori să acordăm mai multă atenție Târgului din Osica de Sus, fapt pentru care anul acesta, prin GAL, vom depune un proiect pentru reabilitarea târgului, cu tot ce ține de împrejmuire, clădiri pentru doctorii veterinari, parcări de mașini, extinderea rețelei de apă și, bineînțeles, o mărire a spațiului respectiv.

„Canalizarea, cu tot cu stație de epurare, va fi gata în primăvara anului viitor”

– Canalizarea când poate fi dată în folosință?
– Canalizarea, cu tot cu stație de epurare, va fi gata în primăvara anului viitor. Vorbim aici de o lucrare amplă și de o investiție foarte utilă. Oamenii așteaptă de multă vreme, promisiuni au fost destule, dar eu vă spun că într-un an de zile vom duce la bun-sfârșit acest proiect atât de necesar pentru localitatea noastră. Spre exemplu, constructorul ne-a dat asigurări că până în toamna acestui an va fi gata și zona Medinți și Vlăduleni.

– Ce mesaj le transmiteți osicenilor, din perspectiva votului ce va avea loc în luna iunie a anului în curs?
– Îmi doresc foarte mult ca locuitorii comunei Osica de Sus să aibă încredere în echipa PSD formată din Filip Cezar și Gheorghe Manicea, le mulțumesc și le promit că nu vor fi dezamăgiți! Avem nevoie de sprijinul lor, avem nevoie de timp și numai împreună vom duce la bun-sfârșit ceea ce ne-am propus. La finalul mandatului vom trage linie și le vom da socoteală pentru ceea ce am promis și pentru cât am făcut.

1 COMENTARIU

  1. Felicitări! Va urez succes și sper ca domnul Filip sa va fie alaturi la fel cum ia-ți fost și dumneavoastră la alegerile de anul trecut! Sper sa nu întrați în jocul adversarilor și va construiti o campanie constructiva bazata pe proiecte! Continuați cum ați început și Osica de Sus va ajunge în sfârșit unde trebuie! Dumnezeu și cetățenii comunei sa va fie alaturi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.