Acasă Fără categorie 1 Mai. De Ziua Muncii, social-democraţii olteni au sărbătorit la iarbă verde

1 Mai. De Ziua Muncii, social-democraţii olteni au sărbătorit la iarbă verde

272

Chiar dacă în prima parte a zilei de 1 Mai vremea a fost una destul de posomorâtă şi soarele nu-şi lungea razele până la pământ,acest lucru nu a stat în calea a multor slătineni să vină spre zonele împădurite din jurul municipiului Slatina, şi nu numai, pentru a petrece ziuaaşa cum se cuvine. Fumul gros, care se ridica din grătarele încinse se putea observa de la mare distanţă, iar berea, muzica şi voia-bună au făcut ca cei prezenţi să mai uite puţin de grijile zilnice şi să petreacă până seara la iarbă verde. Oamenii au venit cu familia, cu prieteni, alături de social-democraţii olteni şi au petrecut 1 Mai toţi – membri şi simpatizanţi -, la Căcâna, în zona Saţiei de Epurare, lângă râul Olt. Invitaţii s-au aşezat la mese, după ce şi-au primit porţiile de mititei, cârnăciori şi bere. Muzica a fost asigurată de Ansamblul „Doina Oltului” şi tarafuri locale. La sârbe şi hore s-au încumetat mulţi oameni, de toate vârstele. PSD a organizat o astfel de serbare câmpenească încă din 2009, iar tradiţia este continuată de social-democraţi – în acelaşi loc.

Prezenţe importante la serbarea câmpenească
Membri de bază ai Organizaţiei Judeţene a PSD Olt au fost prezenţi la serbarea câmpenească, printre care: Marius Oprescu, preşedintele Consiliului Județean Olt, Virgil Delureanu, vicepreşedinte CJ, Emil Moţ, primarul Slatinei, Claudiu Stăncioiu şi Gigi-Ernes Vîlceleanu, viceprimarii Slatinei, parlamentarii Renică Diaconescu, Marius Iancu şi Dan Ciocan, Emil Albotă, directorul Inspectoratului de Stat în Construcţii, Daniel Botănoiu, secretar de stat, şi mulţi alţii, dar nu în ultimul rând, Paul Stănescu, preşedintele PSD Olt, care s-a arătat bucurost de numărul mare de oameni prezenţi:
„Chiar dacă spun unii că este o sărbătoare comunistă, noi ne-am întâlnit cu drag, comunicăm, stăm de vorbă, întâlnirile sunt foarte importante. Sigur, odată cu aceste întâlniri la mici şi bere, ştim şi doleanţele multor oameni care locuiesc în municipiul Slatina. E o bucurie să fiu astăzi aici şi văd, deşi nu este soare, multă lume veselă şi acesta este un lucru minunat”, a spus preşedintele PSD, senatorul Paul Stănescu.

Primul 1 Mai pentru Emil Moţ…
Este primul 1 Mai pentru primarul Emil Moţ, în calitatea sa de edil-şef al urbei. Ediţia din 2017 este a 6-a deoarece, din cauza legislaţiei electorale, astfel de evenimente au fost interzise, însă, anul acesta s-a putut organiza ca în orice an normal.
„Este primul 1 Mai, în calitate de primar. Dar, din 2009, organizăm, este şasea ediţie, pentru că anul trecut nu am făcut-o, eram exact în campania electorală. Acum nu mai este campanie electorală. Sper să facem în fiecare an ziua de 1 Mai”, a spus Emil Moţ.

Un cadru bun pentru comunicare
Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, dar şi preşedinte executiv al PSD Olt, Marius Oprescu consideră oportune astfel de întâlniri, pentru că ele, într-un cadru atipic, ajută la o mai bună comunicare între membri şi nu numai:
„Mă simt foarte bine, de 1 Mai, printre slătineni, mai ales că este una din acţiunile pe care, împreună cu Emil Moţ, le-am instituit în organizaţia Slatina începând cu anul 2009. Practic, în fiecare an, mai puţin când a fost campania electorală şi nu am avut voie să facem o astfel de acţiune. Ne-am întâlnit cu membrii noştri de partid, dar şi cu simpatizanţii care au vrut să petreacă 1 Mai alături de noi. Cele mai bune discuţi nu se fac într-un cadru oficial ci prieteneşte, aşa cum ne-am întâlnit, astăzi, cu toţii aici”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.