Acasă Actualitate Deputatul Ştirbu, poziţie rezervată!

Deputatul Ştirbu, poziţie rezervată!

203
Sâmbătă, 22 aprilie a.c., la Caracal a avut loc prima şedinţă a grupului de iniţiativă ce-şi propune schimbarea numelui judeţului Olt în Olt Romanaţi. Parlamentarii de Olt susţin această iniţiativă. Rezervat. deputatul Gigel Ştirbu, doreşte mai întâi să vadă draft-ul proiectului.

Deşi, la Caracal, sâmbătă, cu ocazia evenimentului de constituire a grupului de iniţiativă, senatorul Paul Stănescu, unul dintre membri iniţiatoti ai schimbării denumirii judeţului Olt în Olt-Romananţi, declara:
„Un lucru foarte important este să reuşim prin legea de după să avem un articol care să prevadă că nu se vor schimba documentele cetăţenilor, şi totul se va întâmpla când se vor preschimba de drept. Nu se schimbă nimic, doar adăugăm la numele judeţului Olt şi Romanaţiul. Avem nevoie în Parlament de susţinerea tuturor – şi doamna senator Mirea şi domnul Ştirbu şi Niţă au fost de acord cu acest lucru – pentru că este nevoie de majoritate în Parlament. Nu vă ascund că şi politic, eu am cerut partidului din care fac parte să-mi dea acordul pentru acest lucru. La noi nu e nimic politic, e o acţiune civică, a locuitorilor judeţului Olt, care îşi doresc acest lucru”.

La capitolul asumare punct de vedere, deputatul Gigel Ştirbu are o poziţie rezervată.
Iată ce spune demnitarul:
„Trebuie să intru şi eu în posesia draft-ului de lege, sau ceva să ştim despre ce se vorbeşte. Sunt implicaţii de natură juridică şi administrativă, şi financiare. Ca om, ca locuitor al judeţului nu mă pot exprima până când nu văd draftul legii. Adică, eu am oareşce experienţă, nu sunt ca alţii să zic: «Da, domnule, excepţional, nemaipomenit, extraordinar!» fără să citească”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.