Acasă Actualitate Accidentul de la Pădurea Sarului. Un alt fel de atac terorist!

Accidentul de la Pădurea Sarului. Un alt fel de atac terorist!

918

E una dintre cele mai mari tragedii petrecute pe Drumul European care leagă Slatina de Craiova. Rar se întâmplă să moară cinci oameni, aproape pe loc, în urma unei coliziuni între vehicule rutiere…

S-a petrecut luni – 24 aprilie 2017, când un autocamion scăpat de sub control a izbit două mașini, iar impactul a produs cinci morți: o familie întreagă (4 persoane) din Craiova, și un alt șofer, dintr-o altă mașină. Cauza oficială a accidentului, probabilă în acest moment, explozia unui pneu la semiremorca autotractorului.
Cinci oameni în mormânt, iar șoferul TIR-ului va trăi toată viața cu povara tragediei. Cel mai probabil, va primi o condamnare penală cu suspendare. Practica judiciară e favorabilă acestui tip de sancțiuni.
Însă, deși nu vor ajunge în fața justiției pentru a da socoteală despre această tragedie, vinovații morali sunt toți decidenții din domeniul transporturilor, din România, care au avut, într-un anumit moment, drept de semnătură pentru modernizarea reală a acestui drum. Ei sunt adevărații „teroriști”, care au provocat tragedia de luni. Plătiți de statul român! Nu e primul și nici ultimul accident de acest fel pe drumul în cauză. Au fost și, din păcate, vor mai fi! Pe marginea drumului dintre Slatina și Craiova sunt aproape șaizeci de cruci amplasate după 1989, amintind de oameni și drumurile lor. Să fie, oare, în România, statul un terorist în libertate?

Altfel, macabră asemănare: în Europa, psihopații pun stăpânire pe camioane și fac carnagii, iar la noi, tot camioane și tot carnagii, pe drumurile publice…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.