Acasă Politic „Să dezbatem legea salarizării unitare, nu să o criticăm”

„Să dezbatem legea salarizării unitare, nu să o criticăm”

181
Deputatul PSD – Marius Iancu, decide să ia atitudine față de disputele din spațiul public ce vizează Legea Salatizării Unitare. În opinia acestuia, criticile sunt doar puncte de vedere grăbite, nefundamentate, pe seama unui proiect care este parte principală a programului de guvernare oferit de PSD românilor. În acest sens, a fost emis un comunicat de presă, însușit de deputatul social-democrat, Marius Iancu, care explică poziția demnitarului în raport cu subiectul amintit.

Legea Salarizării Unitare se află în dezbatere publică și toți cei care sunt interesați de acest proiect legislativ pot depune amendamente. Pentru prima dată, în ultimii 28 de ani, un partid politic, PSD și un Guvern susținut de PSD își asumă un asemenea demers prin care se dorește elaborarea unei legi corecte a salarizării personalului din sistemul bugetar. Noua lege își propune eliminarea inechităților salariale existente în instituții cu aceleași atribuții, din orașe sau județe diferite, salarizarea corectă a personalului din educație și sănătate pentru că PSD vrea să redea demnitatea profesorilor și să stopeze exodul medicilor.

Deputatul PSD Marius Iancu consideră că partidele de opoziție din România, în lipsa unor argumente serioase, critică acest proiect de lege aflat în lucru pentru că liderii lor nu sunt capabili să poarte o discuție aplicată pentru a rezolva una dintre problemele economice și sociale ale României.
„Nu poți considera un eșec și nu poți desființa un proiect aflat în dezbatere publică. Scopul acestei dezbateri este tocmai elaborarea unei legi bune și corecte a salarizării bugetarilor și aș vrea să văd discuții și dezbateri argumentate între Putere și Opoziție. Nu poți să spui că această lege nu va fi trimisă niciodată în Parlament și că este o minciună a PSD dacă nu ai citit Programul de Guvernare care prevede ca Legea Salarizării Unitare să fie votată și să se poată aplica de la 1 iulie 2017. Fiecare punct de vedere este important pentru noi și va fi analizat. Avem nevoie de această lege prin care salariile funcționarilor din instituțiile statului vor crește etapizat din 2017 până în 2022”, a declarat deputatul Marius Iancu.

PSD a promis românilor că vor avea un trai decent la ei în țară, iar creșterea economică nu va fi reflectată doar în cifre și prognoze, ci se va simți în bugetul fiecărei familii. Legea Salarizării Unitare este una dintre măsurile care pot schimba viața oamenilor care lucrează în instituțiile statului.
„Cu un salariu bun pentru funcționarii publici, la fel ca al colegilor lor din țările Uniunii Europene, relația dintre contribuabil și stat se va îmbunătăți considerabil. Vor dispărea „micile atenții” pentru medic și funcționarul de la ghișeu care își vor schimba atitudinea pentru că nu mai sunt plătiți cu câteva sute de lei, ci vor avea un salariu bun, mai puține griji și pot fi adevărați profesioniști așa cum prevede ”fișa postului”, dar nu și fluturașul de salariu”. Atunci putem cere operativitate, amabilitate și un zâmbet oferit românului care vine la ghișeu. Atunci putem elimina cozile și vom înlocui cutuma românească. Funcționarul nu va mai spune „mulțumesc” celui care i-a oferit ceva, ci va spune „cu plăcere”, după ce contribuabilul a plecat de la ghișeu, mulțumindu-i”, a explicat deputatul Marius Iancu.

Articolul precedentComuna Movileni, în doliu. Unul dintre cei mai mari neurochirurgi din România…
Articolul următorALARMĂ!!!

1 COMENTARIU

  1. Citat în citat : ( Vezi Gazeta Oltului, același articol)
    Tot pentru citare se folosesc așa-numitele ghilimele franțuzești, «…». Acestea devin necesare atunci când un citat, marcat cu ghilimele românești, conține la rândul lui un alt citat sau un alt fragment care trebuie marcat cu ghilimele:

    Mediafax relatează că „publicul a scandat «bravo» pînă ce soprana a ieșit de pe scenă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here