Acasă Actualitate Jandarmii olteni asigură liniştea de Paşti

Jandarmii olteni asigură liniştea de Paşti

88

Jandarmeria Olt s-a pregătit de Sărbătorile Pascale şi va urma Planul general de măsuri pentru creșterea siguranței publice, aprobat de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, s-a dispus intensificarea măsurilor și suplimentarea efectivelor, pentru asigurarea unui climat de ordine, siguranță și liniște publică. Astfel, în perioada Sărbătorilor Pascale, peste 150 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt vor acţiona zilnic la nivelul judeţului Olt pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică, pază şi protecţie instituţională şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale. Se va asigura un climat normal a manifestărilor religioase în zona Catedralei Episcopale din municipiul Slatina, Mănăstirilor Brâncoveni, Clocociov și Călui.
De altfel, jandarmii vor mai fi prezenţi şi la diverse spectacole organizate în localităţile: Brâncoveni, Topana, Dobrun, Osica de Jos, Redea, Vădastra, Studina, Dăneasa, Movileni, Bărăști, Șopârlița, Perieți, Verguleasa și Dobroteasa.

Jandarmeria Olt recomandă:
„Pentru evitarea evenimentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure liniştea publică, Jandarmeria Olt recomandă:
– cei care participă la manifestările religioase să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;
– în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul echipajelor de jandarmi;
– să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.), să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia;
– să manifeste atenţie pe timpul deplasării cu lumânările aprinse în autovehicule, pe traseele de deplasare, precum şi pe timpul slujbelor religioase.
– pentru a solicita intervenţia sau sprijinul jandarmilor, cetăţenii pot apela numărul unic de urgenţă 112 sau se pot adresa direct echipajelor aflate in misiune.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.