Acasă Actualitate DIAGNOSTICUL ROMÂNIEI LA ZI

DIAGNOSTICUL ROMÂNIEI LA ZI

104

Oricât și oricum „a fost fardată” de către guvernanți și politicieni în cursul celor 28 de ani, este foarte limpede că „ROMÂNIA nu funcționează”. Așa-zisa „evoluție” a societății românești postdecembriste este marcată de „considerente” care se învârtesc în principal în jurul CORUPȚIEI generalizat de scandaloase.
Se cuvine, însă, a analiza componentele acesteia, multiple și diverse, pentru că numai cunoscându-le putem extirpa în încercarea de a „redresa totul” spre binele țării…

În acest scop, cu cea mai bună intenție, îmi permit o „evidențiere” a acostora pentru ca CEI ÎN DREPT să înțeleagă că NOI TOȚI – ROMÂNII, merităm să trăim în concordanță cu timpul secolului XXI, aplicând în acest scop „rețetele” ce se impun.
Înainte de asta, aș sublinia câteva considerente despre legea salarizării care, prezentată și susținută cu aplomb de „putere”, în timp ce sindicatele acuză „caricatura” consultațiilor în „substratul” ei ocolește caracterul popular-uman, căci este de fapt actul normativ care permite acordarea de salarii nesimțite „SENIORILOR și VASALILOR” de tip nou.

Dublarea sau triplarea de salarii anunțate cu mult „entuziasm” de SENIORII momentului în contextul raportului dintre cel mai mic salariu și cel mai mare de 1 la 12 (13) naște întrebarea: DE CE NU 1 LA 5, care s-a dovedit a fi justițiar, căci asigura traiul decent pentru fiecare român? Va da cineva un răspuns rațional cum că salariu cel mai mic pentru a fi decent să fie 1/5 din salariul președintelui? Sper ca sub justificarea necesității majorărăii salariilor, căci altfel cei mulți, efectiv, nu mai pot „trăi”, să ne continue sarabanda fărădelegilor postdecembriste la adresa ROMÂNIEI, al căror inventar este cumplit:

1. O țară „asasinată” economic prin privatizări și „vânzări” făcute pentru stoarcerea de profituri de către TICĂLOȘI INTERNI și EXTERNI în contrast cu SĂRĂCIA NAȚIONALĂ.
2. O țară în care „AUTORITĂȚILE” nu servesc națiunea, căci puterea a fost acaparată în toți acești ani de găști cu iz infracțional ce au călcat în picioare inclusiv CONSTITUȚIA lovind năpraznic în români. Dacă adăugăm trăsăturile ce le-au dominat – prostia, incompetența și mai ales CORUPȚIA – vom descoperi că acestea s-au dovedit a fi „epidemii” netratabile.
3. O țară în care clasa politică, partidele, au în componență, deși „aleși democratic”, ALEȘI penali care „fac” legi împotriva rațiunii și normalității. Ca un „specific românesc” demn de cartea recordurilor, avem conducători penali de partid și de stat, care întrețin „CIRCUL” în interior, bâlciul, vrajba, încălcând interesul național dar închinându-se la „CEI MARI” din AFARĂ.

Ca urmare, în loc să asigure suveranitatea națională și să „răspundă” problemelor stringente ale țării, ne-au pus la remorca „altora” prin aranjamente într-o lume care „E UN ADEVĂRAT BALAMUC”.
4. O țară care parcă nu mai are în proprietate „EXISTENȚA SA”, căci a fost adusă în starea de a nu mai putea decide asupra resurselor proprii, nu le mai poate gestiona, s-a pierdut, practic, libertatea de acțiune, încât ajungi să crezi că propriul regim este un „pericol național”.
5. O țară aflată în criză demografică, cu cea mai „înaltă” emigrare – de peste 4 milioane de români, devansând chiar migrațiile de amploare dinaintea anului 1000. Românii suportă mizeria din sănătate „cauzatoare” de moarte, din educația „precară” în care analfabetismul este în ascesiune.
În justiție lipsește credibilitatea ca urmare a scandalurilor provocate de tot felul de PENALI care o tăvălesc în fel și chip, bucurându-se, din păcate, de sprijinul unor factori ai celor 3 puteri care-i acoperă încălcând și răstălmăcind legile și chiar CONSTITUȚIA în dispreț față de milioanele de români cinstiți și onorabili.

6. O țară fără ELITE, căci unele au plecat, altele sunt reduse la TĂCERE de tot felul de ANALFABEȚI și INCOMPETENȚI cocoțați la PUTERE, ce s-au perindat din REGIM în REGIM, ca o boală de care PUTEREA nu se poate vindeca, cel puțin în viitorul imediat. De fapt, viața a demonstrat că mulți DEMNITARI ai noștri au accedat la funcții în contextul politicii de gașcă și nicidecum pe integritate și profesionalism.
7. O țară în care moralitatea este grav afectată de politicieni ce au probleme privind viața de familie, care fac rău și dovedesc o rea-voință permanentă, propagă demagogia politică pe care le „apără” prin „normative” legiferate fraudulos. Tocmai pe aceste considerente, „serviciile” au fost implicate în jocuri politice în loc să-și „slujească” națiunea, iar polițiștii au fost aduși în situația de a striga, în stradă, „HOȚII”, la adresa guvernanților, în timp ce numărul hoților „neprinși” crește.

8. O țară în care timp de 28 de ani guvernele au utilizat minciuna și servilismul, cuplate cu o crasă incompetență și incapacitate de a conduce în litera și spiritul CONSTITUȚIEI și LEGII, după ce au fost desemnate de ALEȘI printr-un sistem electoral drastic „controlat”. Așa se explică de ce politicieni, guvernanți, edili, după ce au fost votați au uitat de promisiunile făcute, ba chiar, în bătaie de joc față de alegători, și-au dat „arama pe față” fiind dovediți ca HOȚI și CORUPȚI, CONDAMNAȚI la PUȘCĂRIE etc.
9. O țară unde au existat multe cazuri și situații în care INSTITUȚIILE STATULUI servesc interesele meschine ale găștilor politice și de afaceri, apărându-le de brațul lung al legii, prin „tertipurile” imunității.
Ca urmare, în toți acești ani, formațiunile politice n-au reușit, n-au fost în măsură să aibă în frunte „figuri marcante” ci, dimpotrivă, toți, și cei ce au fost, și cei ce sunt, au grave și intolerabile vulnerabilități.
10. O țară în care toți LIDERII au „simplificat” politica externă imprimându-i un CONFORMISM CONDAMNABIL la remorca intereselor CELOR TARI și MARI care ne dictează fie direct din „marile capitale”, fie indirect, prin ambasadorii de la BUCUREȘTI ca și când ROMÂNIA ar fi „o țară a nimănui”.

Oare toate acestea nu se pot traduce, ce încă din 1848, binecunoscutul Manifestul Partidul Comunist (M.P.C) sublinia: „stafia antipatriotismului și a trădării naționale”.
Așadar, măcar VOI ce guvernați AZI, înțelegeți „nevoile naționale” pentru a „reda românilor” dreptul de popor suveran, în țara sa, ROMÂNIA…

PROF.
ION PĂTRAȘCU
SLATINA – OLT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.