Acasă Politic Siminica Mirea întreabă. Carmen Dan trebuie să răspundă!

Siminica Mirea întreabă. Carmen Dan trebuie să răspundă!

155

Într-o şedinţă recentă a Senatului, senatorul Siminica Mirea a adresat o întrebare ministrului Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, cu privire la situaţia din comunele Osica de Sus şi Sprâncenata, două comune care, la scurt timp după alegerile din vara lui 2016, au rămas fără primari din cauza unor probleme de natură penală. În declaraţia sa, senatorul Mirea este ferm în a-i cere ministrului un răspuns clar, fără motivări ce au rol mai mult de scuză. Senatorul doreşte ca cele două comune să aibă în fruntea lor edili legitimi.

„În iunie 2016, în județul Olt au avut loc alegeri locale. La o scurtă perioadă de timp, în două localități, după validarea rezultatului alegerilor, prin decizii ale instanțelor de judecată, având la bază ordine emise de prefect, s-au invalidat mandatele de primar în comunele Osica de Sus și Sprâncenata.
În primul caz, s-a constatat incompatibilitatea alesului local cu funcția, urmare a unei condamnări penale definitive. În cel de-al doilea caz, judecătorii au luat act de o decizie definitivă, emisă de Agenția Națională de Integritate.
Termenul legal privind organizarea alegerilor, în astfel de situații, a fost depășit cu mult. Nu reclam către dumneavoastră această situație, dar consider că la aproape șase luni de la invalidarea celor două mandate, locuitorii din comunele sus menționate au dreptul să meargă la urne și să-și aleagă, democratic, primarul!
Nu voi accepta motivații legate de lipsa banilor pentru acoperirea investițiilor în organizarea de alegeri, atât timp cât prin lipsa primarilor legal aleși se aduce atingere drepturilor și libertăților fundamentale care definesc mecanismul de funcționare al statului român.
Vreau de la dumneavoastră un răspuns legat de cine se opune ca un număr de opt mii de locuitori ai județului Olt să nu aibă ales legitim în fruntea comunităților de care aparțin!? Raportat la situaţia prezentată mai sus, vă adresez următoarea întrebare: Când vor avea loc alegeri parţiale anticipate în comunele Osica de Sus şi Sprâncenata, judeţul Olt?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.