Acasă Cultură „Impresii mediteraneene”, la Galeria „Artis” din Slatina

„Impresii mediteraneene”, la Galeria „Artis” din Slatina

100

Joi, 30 martie a.c., orele 17:00, la Galeria „Artis” din Slatina, va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură a artiştilor plastici Viorela şi Vintilă Mihăescu, care au ales să-şi expună „Impresiile mediteraneene” pe simeze.

Despre cei doi se pot spune multe, dar cel mai bine, şi sintetizat, spune directorul Muzeului Juedeţean Olt, Laurenţiu Guţică, cel care consideră că cei doi artişti plastici prezintă un „jurnal artistic al emoțiilor”:
„Viorela și Vintilă Mihăescu reprezintă o familie artistică cu notorietate în domeniul artelor vizuale românești. Dacă până acum la Slatina au mai vernisat expoziții de tapiserie, grafică digitală, icoană pe lemn, acuarelă, de această dată, prin expoziția «Impresii mediteraneene», ne introduc în universul fascinant al picturii clasice. Cei doi artiști au călătorit în ultimul an în Grecia (Lefkada, Parga, Thassos, Meganisi), Franța (Coasta de Azur) și Italia (Veneția), iar din acest periplu mediteraneean ne-au dăruit o expoziție cu locuri idilice unde Soarele și Marea sunt elemente plastice primordiale. Insule stâncoase, plaje edenice, țărmuri nesfârșite de mare, faleze și golfuri în apus sau răsărit solar, măslini și pini singuratici fremătând sub adieri de vânt, porturi și bărci pescărești, locuri sfinte și ruine solitare, sunt doar câteva dintre subiectele ce au captivat atenția și sufletele unor călători prin timpuri și civilizații mediteraneene. Expoziția «Impresii mediteraneene» nu este altceva decât un jurnal artistic al emoțiilor, extazului și privilegiului de a privi o altfel de lume, în care viața curge liniștit în cadența inefabilă a naturii, iar ființa umană este binecuvântată cu liniștea solitudinii și harul armoniei”.

Despre autori
Viorela Mihăescu s-a născut la 6 aprilie 1948, şi este membră a Uniunii Artiştilor Plastici, Filiala Arte Decorative București din 1975, iar din 1974 participă la majoritatea saloanelor şi expozi-
țiilor organizate de uniunea amintită.Lucrări ale artistei se află în colecţii de stat, muzee, colecţii private din ţară sau din străinătate. A câştigat şi căteva premii importante, printre care premiul pentru acuarelă, la Festivalul de artă „Voroneţiana” Suceava; premiul Asesoratului pentru Cultură, Roma; premiul „Caravaggio” sau premiul Salonului Național „MIX” pentru tapiserie.

Vintilă Mihăescu este caracalean şi s-a născut la 4 decembrie 1943 şi este absolvent al Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, secţia Tapiserie. Şi acesta este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, Filiala Arte Decorative București. Dar, mai este membru şi al Academiei Internaţionale de Artă Contemporană Roma. Pictorul participă, de la începutul anilor ‘70 la numeroase expoziţii internaţionale şi la majoritatea saloanelor de artă organizate de UAP sau muzee, expoziții de grup și la expoziții în străinătate. Până acum a avut peste 20 de expoziţii personale în ţară sau în străinătate. Vintilă Mihăescu a primit premiul pentru tapiserie/decorare al
Teatrului Naţional București. Acesta a fost decorat, în 2004, cu Ordinul și Medalia „Meritul Cultural”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.