Acasă Interviu «Sper să vină ziua în care oamenii să mă vadă pe stradă...

«Sper să vină ziua în care oamenii să mă vadă pe stradă și să își spună: „muzica ei ne face mai fericiți!”»

1122

Interviu cu Marga Dîrnea, interpret de muzică populară

              Originară din comuna Văleni, judeţul Olt, Marga Dîrnea este elevă la Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, o tânără care, deşi n-a împlinit încă vârsta de 18 ani, se anunţă a fi noua stea a cântecului popular românesc…
Modestă, echilibrată și foarte ambiţioasă, Marga Dîrnea își propune să urce, treaptă cu treaptă, pe scara succesului în cariera muzicală pe care, cu drag, spune că și-a ales-o. Și asta, în paralel cu grija pentru carte, căci, nu-i așa, degeaba eşti un interpret frumos și talentat, dacă nu știi să legi, cu subiect și predicat, mai mult de două fraze..
În cele ce urmează, un flesh-interviu cu și despre Marga Dîrnea. Un nume despre care, cu siguranţă, vom auzi din ce în ce mai mult în lunile și anii ce vor urma…

– Pentru început, spune-ne câteva cuvinte despre tine! Cine este și cu ce se ocupă, în prezent, tânăra Marga Dîrnea?
– În primul rând salut și eu, cu drag, toți cititorii publicației dumneavoastră și mă bucur foarte mult că m-ați ales să acord acest interviu. În prezent sunt elevă a Colegiului Național Vocațional „Nicolae Titulescu” și datorită acestui fapt principala mea ocupație este învățatul, iar în timpul liber încerc sa iau parte la cât mai multe spectacole alături de Ansamblul Folcloric „Poarta Olteniei”.

– Când și cum ți-ai descoperit vocația pentru muzică?
– Încă de la gradiniță participam, cu drag, la toate serbările școlare care aveau loc cu diferite ocazii. În timp a devenit o pasiune frumoasă pentru care am început sa aloc din ce în ce mai mult timp și energie.

– De ce ai ales muzica populară?
– Eu am crescut în casa cu muzica populară. Văzând marii artiști la televizor au devenit un model pentru mine. În plus, consider că prin muzica populară iți exprimi mult mai ușor gândurile și sentimentele decât în alt gen.

– Ce simți atunci când ești pe scenă, iar lumea te aplaudă și îți zâmbește după fiecare melodie interpretată?
– Emoție. Emoție și energie în același timp. E un amestec copleșitor de sentimente pe care îl simt de fiecare dată când văd că reușesc să aduc o bucurie în sufletul celor ce mă ascultă.

– Ce înseamnă muzica pentru tine și unde ți-ai propus să ajungi în cariera artistică?
– Pentru mine, muzica populară reprezintă modul în care pot să mă exprim cel mai bine și modul în care pot sa îi fac pe ceilalți să mă înțeleagă. O fac din pasiune, o fac cu dăruire pentru că așa simt eu. Sper să vină ziua în care oamenii să mă vadă pe stradă și să își spună: „muzica ei ne face mai fericiți!”.

– În afară de muzică, ce altceva îți place să faci în timpul liber?
– Nimic neobișnuit, bănuiesc.. Atunci când vreau și reușesc să găsesc timp liber doar pentru mine, îmi place sa mă uit la filme, la seriale, să ies prin parc și, bineînțeles, să merg în oraș cu prietenele mele.

– Care este cea mai frumoasă amintire muzicală, de la prima ta apariție pe scenă și până în prezent?
– Fiecare apariție pe scenă, fiecare cântec interpretat și primit cu bucurie de cei ce mă ascultă, reprezintă amintiri frumoase pentru mine. Aplauzele și felicitările oamenilor mă fac să iubesc și mai mult ceea ce fac și, totodată, să-mi doresc din ce în ce mai mult de la mine…

– Ce mesaj ai pentru cei care, asemeni ție, își doresc să ajungă cât mai sus în acest domeniu?!
– Eu am ajuns aici pentru că am avut multă încredere în mine. Niciodată nu m-am mulțumit cu puțin. Acesta mi se pare a fi un principiu bun de viață și, drept urmare, consider că este și un sfat la fel de bun pentru cei despre care spuneați.

– Există persoane care ți-au fost alături și cărora ai vrea să le adresezi un mesaj de mulțumire?
– Părinților mei care au avut încredere în mine, care m-au sprijinit și-mi sunt aproape necondiționat. O altă persoană importantă căreia țin să îi mulțumesc este și domnul Marian Dobrițoiu, cel care m-a ajutat de fiecare dată și a fost acolo întotdeauna când am avut nevoie să înregistrez piese.

– Ce proiecte ai in viitorul apropiat? Pe când un prim album semnat Marga Dîrnea?
– Din punctul meu de vedere, un artist devine mult mai apreciat și cunoscut în momentul în care își cântă propriile melodii. De aceea, în această perioadă, împreună cu doamna Georgiana Ion, căreia, țin să-i mulțumesc foarte mult, pregătim patru melodii foarte frumoase cu care sperăm să am mare succes şi, totodată, să ajung cât mai aproape de inimile celor care iubesc muzica populară românească…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.