Acasă Politic Siminica Mirea. Primul raport de activitate în cabinet parlamentar nou

Siminica Mirea. Primul raport de activitate în cabinet parlamentar nou

196

Senatorul Siminica Mirea a susţinut prima conferinţă de presă în calitate de parlamentar. Această conferinţă a avut loc la casă nouă, la noul sediul al cabinetului parlamentar, care se află în fostul sediul al ASIROM, lângă Oficiul Poştal 1 din Slatina. Cetăţenii pot veni în audienţă la senator în zilele de vineri şi sâmbătă, orele 15:00-17:00. Siminica Mirea a început conferinţa de presă prin prezentarea, pe scurt, a raportului de activitate de la depunerea jurământului şi până în prezent. Alături de senator, s-au aflat şi primarii Ionel Mirea, de la Crîmpoia, Valeriu Măndescu, de la Pleşoiu, Savu Ungureanu, de la Slătioara şi Marian Gulie, de la Izbiceni.

Un sentor implicat, aproape de cetăţeni
În primele trei luni ale primului mandat de parlamentar, senatorul Siminica Mirea se poate lăuda cu o agendă parlamentră încărcată, din care au făcut parte şi amendamente la Legea Bugetului, în număr de trei, care au vizat proiecte de investiţii la Mihăeşti, Iancu Jianu şi Crîmpoia. Însă, din cauza majoritatea actuale din Parlament, amendamentele, care vizau reţea de gaze naturale la Mihăeşti, decolmatare Dorofei la Crîmpoia şi reabilitare pod la Iancu Jian, nu au trecut. Senatorul s-a adresat şi ministrului Sănătăţii cu privire la închiderea celor două centre de permanenţă de la Crîmpoia şi Potcoava. A primit un răspuns din care a reieşit că de vină este Casa de Sănătate Olt.
Parlamentarul de Olt a mai adresat o întrebare adresată ministrului Agriculturii privind calitatea produselor româneşti vândute în lanţurile comerciale din ţară, o întrebare către ministrul Transporturilor privind situaţia căii de rulare de pe podul Olt şi o solicitare privind situaţia investiţiilor asumate post-privatizare de către furnizorii de electricitate. Cea mai nouă iniţiativă a senatorului face referire la introducerea cursurilor de prim-ajutor în şcoli. În mandatul său, senatorul şi-a propus să fie aproape de cetăţenii judeţului care a trimis-o în parlament. Siminica Mirea a spus că de acolo de unde va primi înscrieri pentru audienţe, acolo se va duce:
„Vreau să anunţ deschiderea cabinetului senatorial unde mă vor găsi cetăţenii în fiecare vineri şi sâmbătă, între orele 15:00-17:00 şi, ca o noutate, aş vrea să vă spun că atunci când primim înscrieri pentru audienţe din zona Corabia mă voi deplasa la Corabia pentru că dispun şi acolo de un spaţiu unde să pot ţine audienţe, tot în ideea de a veni în sprijinul cetăţenilor. Atunci când va fi nevoie mă voi deplasa şi în teritoriu”.

O fuziune care nu a unit
Încă din primele momente în care PNL se unea în alianţa ACL cu PDL, tensiunile s-au făcut simţite, însă atunci se milita pentru un scop comun: un preşedinte pentru România din partea dreptei. Când s-a întâmplat fuziunea şi s-a născut noul PNL, lucrurile s-au schimbat. Şi la Olt la fel. Partidul era condus de un om ales (Siminica Mirea) şi unul neales (Gigel Ştirbu). De ceva vreme, la Olt, între foştii pedelişti şi vechii penelişti, tensiunile s-a înmulţit, iar dialogul pare să nu existe dinspre vechii liberali, senatorul afirmând chiar nu poate comunica cu actuala conducere interimară a PNL Olt: Gigel Ştirbu.
„Nu este un secret pentru nimeni că la Olt fuziunea nu a decurs aşa cum trebuia. Cred că sunt multe judeţe unde se întâmplă astfel de lucruri şi nu ştiu dacă la Olt se doreşte ca PNL să crească. Asta este părerea mea. Ştiţi că au fost tot felul de zvonuri, ba că plec nu ştiu unde, ba că ameninţ pe nu ştiu cine, aţi văzut că mi-am păstrat linia şi o voi păstra în continuare. Sunt parlamentar PNL, voi face în aşa fel încât să nu aduc prejudicii partidului ci din contră, să ajut la renaşterea lui, pentru că ne place sau ne place, este o situaţie dificilă în momentul acesta în PNL Olt. Eu am făcut şi voi face echipă întotdeauna cu cei care îşi doresc să facă ceva pentru partidul pe care îl reprezintă”, a spus senatorul.

Decizia se lasă aşteptată
Siminica Mirea este un om puternic, făcut pentru a conduce onesc, aşa cum trebuie să fie o conducere a unui om care vrea să facă ceva pentru partidul şi comunitatea sa. Momentan, senatorul nu a vrut să dezvăluie dacă va candida sau nu pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PNL:
„Deşi sunt femeie am mai luat un partid de la zero şi am reuşit să fac o echipă frumoasă, chiar am avut o echipă frumoasă. Sunt o luptătoare, dar legat de candidatură încă nu am luat o decizie. Cred că primul pas este de a face alegerile în localităţi. După ce le vom încheia, vă pot spune dacă voi candida sau nu. În momenul acesta nu m-am gândit să candidez. Eu cred că avem în partid oameni care ar putea să deţină această funcţie şi să o facă foarte foarte bine. Oricare dintre primarii noştri pot deţine această funcţie, au demonstrat. Aşa cum spuneam, atunci când vom termina alegerile în teritoriu vom lua o decizie – dacă voi candida eu, dacă unul dintre primari îşi doreşte, dacă unul dintre consilierii judeţeni. Deocamdată doar domnul Costel Moisescu şi-a anunţat această intenţie. Nu ştiu alţi colegi care să se înscrie, s-ar putea să se înscrie şi domnul Gigel Ştirbu pentru că, dacă mă întrebaţi pe mine, aşa ar fi normal. Eu am avut o campanie unde am fost aleasă şi pentru a ne demonstra valoarea cred ar trebui să fim cât mai mulţi şi electoratul să aleagă, dar să aleagă aşa cum vor ei, nu cum li se impune”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.