Acasă Actualitate Un dar din inima primarului Titi Peligrad. Femeile din comuna Şerbăneşti, sărbătorite...

Un dar din inima primarului Titi Peligrad. Femeile din comuna Şerbăneşti, sărbătorite printr-un spectacol de excepţie

571

În fiecare an, pe data de 8 martie, majoritatea ţărilor lumii sărbătoresc Ziua Femeii. Până în decembrie 1989 se vorbea de Ziua Mamei, prilej cu care se organizau spectacole dedicate mamelor. După Revoluţia din 89, noţiunea de Ziua Mamei a fost înlocuită cu Ziua Femeii.
Femeia este cea mai importantă fiinţă din lume, mamă şi iubită, elemente fără de care întregul univers nu ar exista. Prima propunere de a sărbătorii Ziua Femeii a fost făcută şi aprobată în 1910, la Conferinţa Femeilor Socialiste de la Copenhaga, dar prima sărbătorire a avut loc în anul următor. De ce tocmai ziua de 8 martie? Pentru că în această zi avuseseră loc mai multe demonstraţii revendicative ale femeilor muncitoare, începând cu o grevă a ţesătoarelor new-yorkeze din 1857.

Primarul de 7 stele al comunei Şerbăneşti, Titi Peligrad, a organizat, anul acesta, un eveniment frumos dedicat doamnelor şi domnişoarelor din localitate, cu ocazia zilei de 8 Martie. Evenimentul a fost un frumos dar pentru femeile din comuna Şerbăneşti şi un prilej de relaxare şi socializare. Persoanele prezente în sala de spectacole ale Căminului Cultural din comună au avut parte de multe surprize şi muzică bună, pregătite de conducerea primăriei.

Un spectacol pentru eternul feminin
Gazda evenimentului a fost primarul Titi Peligrad, cel care a adresat întreaga apreciere celor care reuşesc, zi de zi, să fie alături de cei dragi cu răbdare şi dăruire: femeile. Programul artistic a debutat cu un spectacol muzical oferit de elevii clasei de canto şi instrumente populare a profesorului Iulian Onţică, din cadrul Şcolii Populare de Arte şi Meserii Slatina, instituţie condusă de Viorel Pintea. Pe scena Căminului Cultural au urcat elevii: Bianca Barbu, Claudiu F. Ene, Roberta Buzurin, Iulian Popovici, Ana-Maria Deaconu, Monica Marinescu, Ionuţ Mincă, Iasmina Cojocaru, Andreea Velea, Georgiana Nistor, Cristina Dumitru, Maria Uţoiu, Adrian Onțică şi mulți alţii.
Şi pentru că publicul a fost extrem de diferit ca vârstă şi pasiuni muzicale, organizatorii s-au asigurat că toate doleanţele participantelor au fost împlinite împlinite.
Spectacolul a continuat cu momente de dans popular, dar şi de muzică populară, susţinute de membrii Ansamblului Folcloric „Poarta Olteniei”, care, recent, au participat la „Românii au talent”.
„Cu ocazia zilei de 8 Martie, ziua feminităţii, ziua frumuseţii, a dragostei am urat La mulţi ani cu sănătate, cu bucurii, fericire şi o primăvară cât mai frumoasă, tuturor femeilor care au fost prezente la spectacolul dedicat lor. Evenimentul a fost realizat cu întregul concurs al Şcolii Populare de Arte şi Meserii Slatina, condusă de inimosul director Viorel Pintea. Ori de câte ori am apelat la serviciile dumnealui, a răspuns cu promptitudine. Vreau să mulţumesc şi domnului Marin Stănescu, care ne-a dus copiii din comună şi din comunele vecine, la cele mai mari concursuri naţionale, ocupând podiumul de fiecare dată”, a spus primarul Titi Peligrad.

O floare, un gând bun
Spectacolul nu a fost singurul dar oferit de primarul Titi Peligrad. Atât cele mai mici fete, cât şi cele mai în vârstă femei, au primit un buchet de flori, o ciocolată şi o felicitate. Pe verso-ul felicitării, Titi Peligrad a aşternut câteva gânduri bune pentru simbolul cel mai important din viaţa unui bărbat, şi nu numai: FEMEIA:
Ziua de 8 Martie este ziua feminității, a frumuseţii, a dragostei, ziva în care femeia este în centrul atenţiei, fiind sărbătorită plenar şi mai este prilejul de a ne arăta recunoştinţa, preţuirea, dragostea imensă pentru cele care ne-au dat viaţă şi care îşi dedică întreaga existenţă pentru a ne face zilele cât mai frumoase. Este clipa în care înlocuim orice lacrimă de tristeţe cu una de emoţie şi de bucurie faţă de mamă, soră, iubită, colegă, vecină sau prietenă. Doresc tuturor doamnelor şi domnişoarelor să aveţi parte de o zi la fel de minunată precum vă sunt sufletul, inima şi gândul”.

Toate doamnele şi domnişoarele au plecat acasă cu bucurie în suflet şi cu zâmbete pe buze, mulţumite de spectacolul care a fost o altă reuşită pe agenda primarului de la Şerbăneşti, Titi Peligrad, care a făcut invitaţia pentru un alt eveniment, cel mai important al comunei: Ziua Secerişului, care va avea loc joi, 20 iulie 2017.

Titi Peligrad, un primar de 7 stele

Primarul de la Şerbăneşti nu este numai un om de şapte stele, ci şi un primar de şapte stele şi asta pentru că a primit titlul şi diploma de excelenţă, la Bucureşti, în cadrul Adunării Asociaţiei Comunelor din România. Distincția este acordată aleșilor care au cumulat şapte mandate de primar consecutive, adică și-au dedicat ani întregi muncii în folosul locuitorilor care i-au votat. Titi Peligrad este unul dintre cei mai longevivi primari ai Oltului. Comuna beneficiază de o infrastructură modernă: apă curentă, canalizare, gaze naturale, drumuri moderne. În comună există şi agenţi economici care au oferit locuri de muncă oamenilor din localitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.