Acasă Politic Ministrul Sănătăţii îi răspunde senatorului Siminica Mirea

Ministrul Sănătăţii îi răspunde senatorului Siminica Mirea

155

În cadrul plenului reunit al parlamentului din data de 13.2.2017, senatorul Siminica Mirea a adresat o interpelare ministrului Sănătăţii, Florin Bodog, prin care prezenta situaţia Centrelor de Permanență Medicală din Potcoava și Crîmpoia. La mijlocul anului 2016, Centrul Medical de Permanență de la Potcoava a fost închis. La începutul anului 2017, aceeași situație s-a petrecut și la Crîmpoia. Medicii de familie au refuzat să mai participe la gărzi. Răspunsul ministrului la interperale a venit:

„Referitor la interpelarea dumneavoastră, formulată în şedinţa Senatului din data de 27.02.2017, având ca obiect «Care este situaţia Centrelor de Permanenţă Medicală – Crîmpoia şi Potcoava – Olt şi cum pot fi redeschise acestea?», vă comunicăm următoarele: Centrele de permanenţă Potcoava şi Crâmpoia şi-au încetat activitatea la data de 01.07.2016, respectiv 01.01.2017 din cauza refuzului medicilor de familie din teritoriile arondate centrelor de a efectua gărzi, inclusiv solicitarea medicilor coordonatori de a sista activitatea. DSP Olt prin emiterea dispoziţiilor de încetare a activităţii în cele două centre de permanenţă a informat Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Olt, instituţie care poate aplica măsuri sancţionatoare pentru refuzul medicilor de a participa în linia de gardă.”

Răspunderea e la Casa Judeţenă de Sănătate Olt
Cheia este, însă, la Casa de Asigurări de Sănătate Olt, care nu a aplicat sancţiunile prevăzute de lege medicilor care au refuzat să mai facă gărzi la cele două centre de permanenţă din Potcoava şi Crîmpoia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.