Acasă Politic Parlamentul României, membru al Adunării Parlamentare a Mediteranei. Florin Iordache, şeful delegaţiei...

Parlamentul României, membru al Adunării Parlamentare a Mediteranei. Florin Iordache, şeful delegaţiei române

171

În perioada 22-24 februarie a.c., deputatul Florin Iordache, în calitate de şef al delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Mediteranei (APM), care a ajuns la cea de-a XI-a sesiune, a participat la această plenară pentru a reprezenta Parlamentul României. Cu această ocazie, Legislativul Român a devenit membru deplin al APM. Evenimentul a avut loc în Porto, un district din Portugalia. Din anul 2008, Parlamentul României a participat ca membru asociat la această organizaţie, iar de acum încolo va fi membru cu toate drepturile: delegaţie de cini parlamentari, dreptul de a lua cuvântul și de a vota în cadrul Sesiunilor plenare și al comisiilor permanente, precum și de a fi reprezentați în Biroul APM.
„Suntem parteneri ai Consiliului Europei și suntem membri ai UE și ai NATO. Economia noastră este în creștere rapidă, iar cetățenii se bucură de un standard de viață mai bun. Suntem conștienți de faptul că, pentru a păstra aceste realizări importante, avem nevoie de parteneri puternici și o regiune extinsă prosperă, sigură și democratică.
În acest sens, sprijinim dialogul țărilor din Europa și din bazinul mediteranean cu scopul de a se asculta unii pe alții, de a învăța unii de la ceilalți și de a se ajuta reciproc. Noi credem că APM oferă un cadru excelent din această privință.”, a spus Florin Iordache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.