Acasă Actualitate Caracal devine capitala artelor vizuale. PROTOGENES – ediţia a IV-a

Caracal devine capitala artelor vizuale. PROTOGENES – ediţia a IV-a

119

Centrului Cultural Municipal Caracal organizeză cea de-a IV-a ediție a Salonului Naţional de Ilustraţie pentru Tineret, PROTOGENES, în perioada 7-8 aprilie 2017, la Teatrul Național din Caracal.

Salonul va debuta vineri, 7 aprilie, orele 17:00, în foaierul Teatrului Național. În cadrul vernisajului vor avea loc concerte de muzică folk și rap.
Atelierele de creație și premierea câștigătorilor vor avea loc în data de 8 aprilie 2017, începând cu orele 10:00. Concursul se adresează copiilor şi tinerilor (artişti cu experienţă sau aflaţi la început de drum). Organizatorul va acorda trofeul, trei premii (I, II şi III), un premiu special al juriului şi două menţiuni în valoare totală de 4500 lei, după cum urmează: Trofeul – 1500 lei, Premiul I – 1000 lei, Premiul II – 700 lei, Premiul III – 500 lei, Premiul Special al Juriului – 400 lei, Menţiune- 200 lei, Menţiune- 200 lei. La momentul decernării premiilor, concurenţii vor avea asupra lor buletinul de identitate sau vor fi însoţiţi de unul din părinţi (sau profesor) cu actul de identitate.
Organizatorii au întocmit un regulament pentru participanţi prin care îi anunţă că nu se percepe taxă de înscriere. Participanţii pot trimite până la şase lucrări de ilustraţie realizate în tehnici la alegere (creion, cărbune, tuş, creioane colorate, pastel, acuarelă, guaşă, tempera, tehnici mixte, etc.), în formate cuprinse între 14×20 cm şi 30×40 cm, neînrămate. Tema concursului: UNIVERS (la propriu sau la figurat). Participanţii trebuie să fie originali şi nu se admite preluarea de pe internet a ideii sau a reprezentării vizuale. Lucrările vor avea înscrise pe verso, dreapta, jos, cu majuscule, titlul lucrării, numele şi prenumele autorului, vârsta, instituţia din care face parte (dacă este cazul), adresa şi numărul de telefon. Lucrările se vor preda la sediul Centrului Cultural Municipal Caracal, situat în strada Cuza Vodă, nr. 8 (peste drum de Teatrul Naţional). Lucrările se trimit până la data de 31 martie 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.