Acasă Actualitate ŞI TOTUŞI, PROSTIA „DOARE”!

ŞI TOTUŞI, PROSTIA „DOARE”!

153

Început de 2017. Nici nu s-au stins ecourile (pentru unii bune, pentru alţii negative) alegerilor generale din DECEMBRIE 2016 şi societatea românească a ajuns, din nou, să fie bulversată ca urmare a unor uriaşe manifestări adverse la stradă, pe „fondul” cifrei 13.

Cauza de fond însă, care constituie şi răspunsul cel mai uzitat pe care şi-l dă naţiunea este CORUPŢIA fără margini. Este adevărat că pentru exactitate trebuie să adăugăm şi o alta, imediată, şi anume că la „COMANDA NAŢIONALĂ se află foarte mulţi „RĂU-INTENŢIONAŢI” între care şi alţi mulţi „dominaţi de PROSTIE” şi care fac periodic câte o „NEFĂCUTĂ”.
În cazul nostru, concret, este vorba de practica dăunătoare a emiterii de-a valma de O.U.G, în număr de 14 într-o lună, între care 13, 14 şi 9/2017 au aprins „fitilul”. Acest exagerat „joc comico-politic” care a împins în stradă sute de mii de oameni, culmea, unii şi cu copii mici şi a „atras atenţia LUMII”, a avut momente când a semănat, mai degrabă, cu o „AVENTURĂ” a celor „MARI” într-un bazar al bunului plac şi de prost gust, iar tot ce se vede, dar şi ce se „pricepe” scoate la suprafaţă cel mai bine mare număr de „PROSTEI” pe metru pătrat din rândul celor ce se cred „politicieni”.
Este stupefiant să constaţi că zicala cu „piatra aruncată în apă…” şi-a găsit gazdă bună în clasa politică din România, unde instituţiile au ajuns pe mâinile unor „NEISPRĂVIŢI” şi între ei „UNII” chiar necesari a fi condamnaţi pe termen lung pentru bătaiea de joc pe care o administrează naţiunii.
Niciodată nu mi-a fost dat să văd ca în acest început de 2017, cum zici, sute de politicieni şi acoliţi de-ai lor mediocri, semidocţi, insuficienţi, dar care cu un tupeu paranoi „dezbat” şi dau verdicte în scandalul O.U.G. Şi tot aşa, încât au „fracturat” ROMÂNIA în două, una „bună” – a lor şi alta „rea” – a duşmanilor…

De ce toate astea?
Pentru că, repet, suferă de „boala prostiei”.
Dar, să explic de ce toate astea și pentru ce acest „TON”?!

1. O țară nu se „conduce” abuzând de O.U.G., cum au procedat toate guvernele post…, în ciuda angajamentelor luate, ci pe bază de legi elaborate „CU CAP” și aprobate după dezbateri serioase, de LEGISLATIV, care trebuie însă să nu exagereze prin „abundența acestora” pentru că tocmai așa se pot produce grave dereglări social-politice. Sunt țări în care viața funcționează chiar pe baza moralității ce se deprinde din niște CUTUME ce se „pierd” în vreme și istorie fără să se recurgă la o „puzderie” de legi ca la noi.

2. O.U.G. nu se dau orcând, oricum și pentru orice, ci când urgențele sunt „excepționale”, conform art. 115, punct. 4 din CONSTITUȚIE, gen „FEREASCĂ DUMNEZEU de…” sau „contrar”, cum este o vorbă veche, înțeleaptă: „NU DAU TURCII!”
Așadar, cu privire la O.U.G. Nr. 13/2017, a invoca drept „sprijin și explicație” art. 48, repliat prin art. 115, 4 și art. 147 din CONSTITUȚIE, constituie atât o ipocrizie, cât mai ales o PROSTIE și tocmai de aceea n-au cum să „liniștească lăuntric” strada, chiar după încetarea manifestărilor.

3. În consecință, O.U.G. Nr. 13 a fost cel puțin o gafă de procedură raportată la faptul că punerea de acord a deciziilor C.C.R cu codurile prin O.U.G. „s-ar transforma” într-o chestiune de un simplism dăunător, de o superficialitate condamnabilă. Subiectul este atât de sensibil și complex și tocmai de aceea el trebuie temeinic DEZBĂTUT și PRELUCRAT cu implicarea întregii societăți cu finalizare în PARLAMENT, căci numai așa i se asigură o „VITALITATE SOLIDĂ”. În plus, „punctul nevralgic”, ce s-ar fi strecurat și el între „punerile de acord” solicitate – abuzul în serviciu – nu poate fi răstălmăcit pornind de la o anumită valoare a pagubei produse „cu sau fără încălcarea legii” în așa fel ca el să „NU POATĂ FUNCȚIONA la ADRESE EXACTE”.
Explicația tâmpă că eșecul ei s-a datorat unor erori de comunicare este de „râsul curcilor”, semnalată și de ambasadele a șase țări în mod tranșant, între care FRANȚA, GERMANIA, ANGLIA, cu legi ce incriminează abuzul în serviciu.

4. O.U.G. Nr. 14/2017, ca „încercare de reparație”, a inflamat și mai mult spiritele. În plus, ea a demonstrat a „continua în prostie” căci legalitatea ei în a abroga O.U.G. Nr. 13 este îndoielnică și de aici nenumăratele luări de poziție și atitudini din partea cui trebuie și cui nu trebuie, dar și posibilitatea ca ea să fie contestată la C.C.R și CINE ȘTIE…?!
Acuzații de tot felul, atitudini pro sau contra sunt emanate în MASS-MEDIA, încât toată țara nu mai înțelege nimic.

5. Pentru a încheia problematica O.U.G., inclusiv Nr. 13 și Nr. 14, cea mai „cuminte, corectă și LEGALĂ” soluție este aplicarea art.115 din CONSTITUȚIE pct. 7, conform căruia ORDONANȚELE SE APROBĂ ȘI SE RESPING prin lege de către PARLAMENT, pentru că articolului 115 i se subordonează toate normele legislative invocate de tot felul de nepricepuți.
În consecință, dacă n-ar fi „interese ascunse”, O.U.G. Nr. 13/2017, într-un ritm de „simplon” (așa cum a procedat Parlamentul în 2012) să fie respinsă de PARLAMENT și pe aceeași linie și O.U.G. 14 se „supune” art. 115. E limpede că de la început nu s-a vrut să se procedeze astfel pentru că sistemul de „elaborare” s-a bazat pe întunericul nopții și pe „furiș”, motiv pentru care BRUXELLES-ul ne-a admonestat „din nou” zilele trecute, spre rușinea „CELOR MARI”.

6. În contextul ocaziei de mai sus, au fost aduse în „discuție”, tot în grabă, GRAȚIEREA și AMNISTIA, dar care, ca urmare a „prezentului protestant”, au fost, deocamdate, amânate.
Problematica a fost „încercată” de cei care, fiind „pe cai mari”, doreau să grăbească „golirea penitenciarelor” de NIȘTE UNII. Aceste două „cadouri” se pot adopta de PARLAMENT în regim de NORMALITATE prin LEGE ORGANICĂ conform art. 73, alin. 3, pct. i din CONSTITUȚIE. Dacă vă grăbiți, o asemenea lege necesară, clară dar numai pentru cei cu adevărat îndreptățiți, o puteți face cadou de „PAȘTE”, dar, repet, fără să-i favorizați pe MARII GRANGURI și GANGSTERI.

7. În altă ordine de idei, în loc să vă irosiți energiile în a susține tâmpenii de tot felul, în a vă specula și înjura, în „a vă da” lecții, cei de la PUTERE și OPOZIȚIE, mai bine v-ați concentra asupra BUGETULUI 2017, care, cu siguranță, după două luni de scandal și gâlceavă inutilă, provocată de PREȘEDINTE, va începe „să șchioapete”. Ar trebui doar să vă întrebați ci să vă ALARMAȚI că proiecția pe o creștere economică de 5,2% poate fi cel puțin o EXAGERARE. A considera posibilă o asemenea creștere ca pilonul de bază pentru 2017 când, parcă, lucrurile merg la voia întâmplării pentru ca, în final, să vă scuzați cu „Dumnezeu cu mila” înseamnă o gravă eroare în guvernarea țării, a societății românești.
Totodată, a spera în accesarea unor „sume enorme” din fonduri europene, după experiența dramatică a exercițiului financiar 2007-2013, deși extins pentru ROMÂNIA până în 2015, precum și eșecul total al începutului de exercițiu financiar 2014-2020 înseamnă „a tocmi ursului din pădure” sau „științific” o utopie pe termen scurt și mediu.

8. Mă uit și mă îngrozesc de cât tupeu au căpătat în anul de grație 2017 fel de fel de indivizi din structurile de „comandă” legislativă, executivă, judecătorească, tupeu de parvenire și jaf național, vecine, însă, și cu PROSTIA, încât mă întreb: cine și când naiba va salva țara?
Cu tupeul, minciuna, golăniile făcute în acele structuri, aceștia, grupați în găști putrede, sunt lipsiți de orice valoare, de orice urmă de moralitate sau „inteligență sănătoasă”.

9. Apucăturile unor autorități, fie politice, legislative, economice, sociale, militare, cultural-educative, de sănătate etc, demonstrază că acestea „confundă” idealurile cu scopurile lor meschine și tocmai de aceea tot mai mulți mahări sunt anchetați, reținuți și condamnați, indiferent de poziție, funcție, partid. Să nu creadă EI că pe fondul „binefacerilor” așteptate, care „au început” justificat, cu salarii și pensii, întrebările vitale, temele cu adevărat arzătoare, care privesc prezentul și viitorul țării și națiunii vor rămâne în suspensie!

10. În sfârșit, spun toate astea pentru că atmosfera de prostie, de golănii, de scandal, care a cuprins toată clasa politică și care a căpătat proporții tot mai grave nu mai poate continua! Trebuie oprită, căci pericolul unor „NORI NEGRI” ce pot „apărea” pe „CERUL PAȘNIC al PĂCII” din zona în care se află și țara noastră este (aproape) iminent.
GÂNDIȚI-VĂ BINE, indiferent cât de mari ar fi costurile!!!

Prof.
ION PĂTRAȘCU
Slatina, Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.