Acasă Actualitate Ne vindem ieftin! O jumară, un pahar cu vin și o odă...

Ne vindem ieftin! O jumară, un pahar cu vin și o odă porcului

304

Știința comunicării cuprinde numeroase pasaje și despre arta dialogului. Așa au găsit de cuviință să acționeze și administratorii unuia dintre cei mai mari poluatori din județul Olt: PREMIUM PORC din Scornicești.

O companie daneză, cu punct de lucru la Negreni, acolo unde sunt crescuți, intensiv, porci. Mulți porci. În condiții în care, în țara natală, a principalilor acționari sunt interzise de normele de mediu. La noi se poate… Așa ca, să fie bine și să nu fie rău, duminică, 22 ianuarie 2017, la Negreni a avut loc o mega pomană a porcului. Localnicilor le e foame… Cum le e și românilor de aproape 30 de ani încoace. În consecință, PREMIUM PORC a dat de mâncare și de băut. Românii știu să se sacrifice. Iar umilința nu are limite! Un concurs cu ode închinate porcului. Cei mai buni au câștigat un televizor, un cuptor și un aspirator. Toată lumea e mulțumită. Afacerea merge călare peste normele de mediu, mirosul reapare la primăvară, iar localnicii au acasă căni personalizate.

Povestea asta seamănă, izbitor de mult, cu ce se întâmpla acum vreo 500 de ani, când conquistadorii ofereau mărgele de sticlă băștinașilor din America de Sud, pentru a le lua, gratis, resursele. Ai noștri, de la Scornicești, se vând, totuși, mai ieftin…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.