Acasă Actualitate Ce a trimis Oltul în Guvernul României

Ce a trimis Oltul în Guvernul României

368

Noul guvern a venit cu oameni noi în ministere, dar şi în departamentele acestora. Competenţa, activitatea dsfăşurată, CV-ul şi nu numai, au stat la baza propunerii miniştrilor în faţa parlamentului şi la baza deciziei premierului Sorin Grindeanu de a semna deciziile de încadrare în funcţiile de secretari de stat. De acolo, de sus, îşi pot pune în aplicare jurământul de credinţă şi să facă din România un loc mai bun, cu cetăţeni mulţumiţi de traiul de zi cu zi. Activitatea acestora va fi atent monitorizată şi veţi afla ce fac acolo, pe scaunele care se rotesc.

Miniştri
Florin Iordache – Ministrul Justiţiei
Are 57 de ani, şi a absolvit două facultăţi în cadrul Universităţii Craiova, Mecanică şi Drept. A urmat cursuri de masterat la Institutul Naţional de Administraţie şi la Universitatea Nicolae Titulescu din Bucureşti. Are cursuri postuniversitare la colegiul Naţional de Apărare şi la Institutul Diplomatic Român, şi are un doctorat în relaţii economice internaţionale. Pentru câteva luni a fost preşedinte al Camerei Deputaţilor şi actual vicepreşedinte al aceleiaşi instituţii.

Florin Jianu – Ministerul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat
Are 40 de ani şi a mai făcut parte din Guvernul Ponta, fiind ministru delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism în perioada martie-decembrie 2014, devenind apoi preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România. Este absolvent al Facultăţii de Matematică la Universitatea Bucureşti. Între anii 1999 şi 2001 a urmat un master în managementul resurselor umane, la Facultatea de Management din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative.
După terminarea facultăţii, el a lucrat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale pe poziţia de coordonator programe teritoriu.

Secretari de stat
Emil Albotă – inspector-şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii
Noul inspector-şef, cu rang de secretar de stat, al Inspectoratului de Stat în Construcţii, în vârstă de 42 de ani, este absolvent al mai multor specializari din cadrul Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti (UTCB) şi are un doctorat în domeniu. A ocupat mai multe funcţii publice, precum cea de consilier local al Slatinei, secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei.

Daniel Botănoiu – secretar de stat în Ministerul Agriculturii
Acesta a revenit pe pe postul pe care l-a deţinut până acum trei luni, post pe care îl ocupase din 2012. Acesta este este doctor în Științe Agricole și absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității Ecologice București.

Mariana Moţ – secretar de stat în Ministerul Justiţiei
Judecătorul Mariana Sofia Moţ, absolvent al Facultăţii de Drept din Bucureşti, a fost, la început de carieră, jurist în cadrul Consiliului Popular judeţean Olt, în perioada 1982-1983, iar după ce a mai lucrat în diverse instituţii, a devenit judecător al Judecătoriei Slatina, apoi la Trbunalul Olt, iar din 2004, la Curtea de Apel Craiova.

Cătălin Rotea – se retar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene
Fost prefect al judeţului Olt, Cătălin Rotea (32 de ani) a fost numit secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene. Acesta a mai ocupat funcţia comisar-şef la Garda de Mediu Olt sau de director al Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Olt. Acesta a candidat la alegerile locale, pentru funcţia de primar al oraşului Balş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.