Acasă Editorial Cum s-o numi țara lui Gigel? Gigel Știrbu!

Cum s-o numi țara lui Gigel? Gigel Știrbu!

344

La început de an, cu putere nouă, poate nu ar trebui ca fondul rândurilor ce urmează să vizeze oameni, stări și fapte din zona opoziției! Rolul presei este, totuși, acela de a critica puterea, de a fi câinele de pază al democrației. Însă, insistența de care dă dovadă deputatul Gigel Știrbu nu poate fi onorată decât în consecință… Ai zice că acest om trăiește într-o lume paralelă, alta decât cea care întreține omul politic cu același nume.
Îți vine să lași de-o parte, dar, totuși, nu! Atitudinea sa, după alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 arată lipsa de respect față de cei care au mers la vot și au ales PNL. Niciun semn, niciun mesaj. Nu e corect așa ceva! Mai mult, să afișezi o stare de supărare, înainte de a te întreba pe sine dacă ai făcut ceea ce trebuie, e dăunător mediului înconjurător.
Liberalii nu ar fi câștigat alegerile din decembrie. E greu, la Olt. Dar, un scor mai bun se putea. Știe toată lumea asta. Printr-o atitudine corectă, cu o construcție reală, bazată pe oameni și nu pe ambiții, astăzi, Costel Moisescu ar fi fost deputat…
Numai că, problemele reale ale omului politic Gigel Știrbu se regăsesc și într-o altă zonă decât în… telegrama de mai sus! Nici nu a început bine să-i crească domnului Grindeanu mustața (după modelul Dragnea), că al nostru, de la Olt, demonstrează că el trăiește în altă țară. O altă expresie, pentru a nu-l defini mai aspru.
Prima ieșire publică din 2017, o reacție virulentă la adresa Gabrielei Firea – primarul de la București. Acuzată de Știrbu, cât cuprinde, de demagogie, pentru ciorba populistă servită unor necăjiți, în holul de intrare în Gara de Nord. Să ne fie clar: are dreptate! Fățărnicie cât cuprinde. La doamna în cauză. Dar, Știrbu e ales deputat la Olt. Iar în ziua când lua la ochi tăiețeii fierbinți ai propagandei pesediste, și în județul care l-a trimis în Camera Deputaților se întâmplau multe lucruri mai aprinse decât ce e pe la București.
Și, nu e de ajuns… Pe miercuri seară, la o oră de maximă audiență, la unul din posturile de propagandă ale puterii, invitat, printre alții, în platou, deputatul Știrbu de la Olt a intrat în comentarii, îndelung procesate, despre pseudoscandalul Sebastian Ghiță. Acolo a fost invocat Traian Băsescu, serviciile secrete, alte lucruri, și alți oamenii despre care, cu tot respectul, Știrbu ar trebui să știe că nu au treabă cu votanții ce l-au trimis, pentru a treia oară în parlament. Or fi necesare și luări de atitudine pe tema Ghiță și țăiețeii doamnei Firea, dar în România, țara aia cu ale ei necazuri, nu asta e principala problemă din agenda reală. Cu atât mai mult se vede lipsa de interferență între Firea și Ghiță, cu realitățile din județul Olt, de unde Știrbu e deputat…
Dacă deputatul vrea să devină analist de capitală, e libertatea de mișcare a gândirii sale. Dar, în acest caz, ar trebui să-i lase pe cei de la Olt în pace! În condițiile în care, chiar nu își pierde locul de parlamentar. E foarte simplu: o mutație pe București sau pe Ilfov, un deget arătător îndreptat în sus, spre oltenii votanți, și toată lumea ar fi mulțumită. Cei de la PNL Olt ar începe construcția adevărată, așa cum o cred și o văd ei, iar domnu̕ Știrbu ar putea chiar să intre în concurență cu Pavel Abraham și Gelu Vișan, cărora le poate lua pâinea de la gură în dezbaterile interminabile despre Ghiță, Băsescu și alte situații, oameni, lucruri și fapte care nu au nimic în comun cu România reală.
De aici, din provincie, de la Slatina, mult succes, domnului Gigel Știrbu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.