Acasă Actualitate Doi olteni în guvern…

Doi olteni în guvern…

330
E aproape sigur și greu de întors! În Cabinetul Grindeanu, două portofolii ministeriale vor fi ocupate de oameni care au mai mult sau mai puțin treabă cu județul Olt..

La Justiție merge vicepreședintele Camerei Deputaților – deputat ales la Olt, Florin Iordache. Cariera publică și-a început-o la Caracal, ca viceprimar al lui Gheorghe Anghel. Ulterior, împreună cu acesta, au trecut de la socialiști la PDSR. Se întâmpla la sfârșitul deceniului nouă. După, Iordache obține prima oară un loc pe lista de deputați, de unde învinge în toate alegerile care au venit. O cumpănă a fost în 2012 când era cât pe ce să fie tras pe dreapta, iar în locul său, în colegiul uninominal unde candida era să ajungă Dragoș Drăghicescu. Atunci a intervenit Ponta. În 2016 nu a fost nicio problemă. Pace pe linie. Astăzi, partidul și Dragnea au nevoie de acesta în minister. Multe legi trebuie… îndreptate!

Celălalt oltean e Florin Jianu, propus la Ministerul pentru Mediul de Afaceri și Comerț. Artist pe sârmă în domeniul fondurilor europene, fost coleg de clasă cu Darius Vâlcov…
Legăturile lui Jianu cu PSD sunt aproape inexistente. Altceva îl recomandă, însă,  la nivel central.
Restul cabinetului contează mai puțin. Oamenii se apucă, de mâine, de treabă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.