Acasă Actualitate Colegiul Național „Ion Minulescu” dăruiește zâmbete!

Colegiul Național „Ion Minulescu” dăruiește zâmbete!

326

Marți, pe 20 decembrie, la Colegiul Național „Ion Minulescu” a demarat proiectului educativ „Dăruiește un zâmbet”.
Inițiatorul și coordonatorul proiectului, dl. prof. teolog drd. Alin Bolboașă Șofaru ne-a spus că : „Dorința de a fi de folos semenilor se naște în inima oricărui om, este o trăire lăuntrică ce nu își are originea în nici o instituție, nici un organ statal, nici o organizație de orice natură. Să iubești pe aproapele tău este o poruncă din Sfânta Scriptură. Proiectul „Dăruiește un zâmbet” are ca scop sensibilizarea elevilor Colegiului „Ion Minulescu” față de semenii aflați în nevoie, față de cei pentru care un simplu zâmbet poate să le facă viața mai frumoasă. Având oportunitatea de a se implica în acțiuni de voluntariat, elevii vor dezvolta un caracter altruist, vor cultiva valori civice și sociale, îmbinând latura practică cu cea emoțională. Ei își pot descoperi latura sensibilă a ființei umane, având totodată și oportunitatea de a-și pune în valoare talentele și abilitățile pe care le posedă. Proiectul „Dăruiește un zâmbet” constă în aducerea unei raze de lumină și speranță în inimile copiilor abandonați în orfelinate, a copiilor cu dizabilități și a celor aflați în secția de pediatrie a Spitalului Județean Slatina, prin colindul de Crăciun și darurile oferite de elevii și cadrele didactice ale Colegiului Național „Ion Minulescu”. Contactul cu cu acești copii sensibilizează inima elevilor și îi face să prețuiască mai mult familia pe care o au, dragostea părinților, sănătatea și integritatea corporală de care se pot bucura. Proiectul „Dăruiește un zâmbet” are menirea să aducă zâmbetul și bucuria în inima celor care primesc, dar și a celor care își oferă darul lor.
Acest proiect are coordonatori pe dl. prof. Mitru Ion, prof. Jaga Maria – Magdalena, prof. Irina Perianu și prof. Mariana Ceauș .
Din cele aflate proiectul de bucură de sprijinul total al dl director prof. dr. Carol – Emil Kovacs, dir. adj. prof. Moraru Tiberius și prof. Ionescu Marius.
Tot în cadrul proiectului, Corala Minulescu, aflată sub conducerea profesorului Alin Bolboaşă a susținut un concert de colinde, marţi, în cadrul Episcopiei Slatinei, care este și ea implicată prin Preasfințitul Părinte Sebastian, urmând ca miercuri, la ora 14.00, elevii colegiului să meargă la Spitalul Județean de Urgență Slatina, pentru a putea aduce alte „zâmbete”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.