Acasă Actualitate Un ales PNL Olt primeşte o grea lovitură

Un ales PNL Olt primeşte o grea lovitură

340

Agenția Națională de Integritate  a constatat stare de incompatibilitate la 12 foști și actuali aleși locali, printre care şi la Ion Birin, actual consilier local al comunei Vîlcele.
„În exercitarea mandatului de primar, a semnat un Acord de parteneriat și o Convenție, producând un folos patrimonial pentru sine în cuantum de 108.732 lei, respectiv un folos patrimonial pentru nora sa în cuantum de 11.055 lei”, se arată în comunicatul ANI.
Astfel, Birin a încălcat dispozițiile art. 76, alin. (1)  din Legea nr. 161/2003, care spune că „primarii şi viceprimarii, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I”; dar și art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/20004, care spune că „aleșii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorității publice locale din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru: a) soț, soție, rude sau afini până la gradul al doilea inclusiv; […] c) o societate comercială la care deţin calitatea de asociat unic, funcţia de administrator sau de la care obţin venituri”;”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.