Acasă Interviu Interviu cu liberalul Ionuț Comănescu, vicepreședinte al PNL Slatina

Interviu cu liberalul Ionuț Comănescu, vicepreședinte al PNL Slatina

663

Ionuț Comănescu:
„Oamenii nu votează stânga sau dreapta, ci îi votează pe cei care le promit mai mult, chiar dacă aceste promisiuni, de multe ori, rămân neonorate!”

          Duminica alegerilor parlamentare din 11  decembrie 2016 nu a fost una triumfală pentru liberali, ci pentru rivalii lor social-democrați, cei care au obținut cel mai mare scor din istoria confruntărilor electorale. Desigur, după rezultate, au urmat demisii…
Despre toate acestea, în interviu ce urmează, liberal Ionuț Comănescu, ne prezintă situația rezultatului obținut de PNL la Olt și ne vorbește, liber, despre  Dacian Cioloș, cel care era propunerea partidului pentru funcția de premier. Un interviu la cald, cu un tânăr din PNL…

– Alegerile au fost pierdute de PNL sau câștigate de PSD?
– Cred că au fost pierdute de PNL, strategia PSD-ului a fost aceeași ca de obicei, bazată pe foarte multe promisiuni bombastice. În schimb strategia și modul în care a gândit PNL această campanie se pare că a fost neinspirată, dacă ne uităm la rezultatul final, la nivel național.

– USR a luat voturi de la PNL sau dintr-un alt bazin de pe partea dreaptă?
– USR a luat majoritatea voturilor de la PNL, dacă adunăm scorurile obținute de ambele formațiuni veți vedea că ne apropiem de scorul obținut de PNL la locale.

– Cum e posibil ca primari PNL să piardă categoric în fața PSD, asta după ce au triumfat la alegerile locale?
– Nu aș vrea să găsesc vinovați oamenii din teritoriu, dar poate unii puteau face mai mult. Având în vedere că s-a pierdut în fiefurile PNL, Arad, Oradea, Timișoara, cred că totul a plecat de la strategia aplicată la nivel central. Ca și strategie PNL s-a bazat foarte mult pe tineret, a conceput mesaje care să rezoneze cu ideile lor, dar din păcate tinerii ne-au demonstrat din nou că nu vor să iasă la vot!

– Slatina n-a mai vrut să fie „de dreapta. De ce?
– Slatina nu a fost de dreapta nici la alegerile locale. E foarte greu să obții un scor bun la astfel de alegeri în condițiile în care PSD are primar și controlează majoritatea instituțiilor din oraș.

– Rezolvă ceva Andrei Iordache sau Gigel Știrbu prin demisiile lor?
– Andrei şi-a depus mandatul iar domnul Ştirbu a intenționat să şi-l depună, dar s-a luat decizia ca nimeni să nu demisioneze până la o analiză în detaliu. Când vor fi schimbări, cu siguranță veți fi anunțați de conducerea PNL Olt.

– Doar cei de mai sus trebuie să-ți dea demisia?
– A venit ieri și demisia Alinei Gorghiu, avem un președinte interimar al PNL și așteptăm să vedem ce se va întâmpla.

– Cine ar trebui să preia conducerea PNL Olt pentru ca partidul să fie mai mult decât a fost până acum?
– Repet, din punctul meu de vedere, vina nu a fost în filiala de la Olt, dar sunt convins că oricine va veni va da totul pentru ca lucrurile să meargă foarte bine. Personal, mi-aș dori ca domnul Știrbu să revină asupra deciziei pentru că avem nevoie de dânsul.

– Ce trebuie să se întâmple la Organizația de la Slatina pentru a deveni una performantă?
– Organizația de la Slatina este una performantă, este în scorul județului și din nou subliniez că nu trebuie căutați vinovații în teritoriu. Andrei a organizat și a mobilizat foarte bine activul de partid de la Slatina, nu cred că se putea face mai mult.

– Ce-i duce pe oameni pe partea stângă și-i face să voteze acolo?
– Oamenii nu votează stânga sau dreapta, ci îi votează pe cei care le promit mai mult, chiar dacă aceste promisiuni, de multe ori, rămân neonorate! Ați văzut ieri că Liviu Dragnea dorește o amânare cu un an a tăierii de taxe, ceea ce poate fi un semn că promisiunile PSD au fost făcute pe repede-înainte.

– În votul slab scos de PNL e cumva și o componentă a incapacității președintelui Iohannis de a fi ceea ce a promis?
– Președintele Iohannis își face treaba, aceea de a fi garantul respectării statului de drept. Cred că prim-ministrul numit de el și-a făcut treaba și a început o serie de proiecte și reforme foarte necesare pentru țara noastră, depolitizarea învățământului, debirocratizarea, deblocarea fondurilor alocate pentru 2007-2013 etc.

– Dacian Cioloș tace. De ce?
– Dacian Cioloș își va încheia foarte curând mandatul și probabil va merge din nou la Bruxelles. Poate ar fi trebuit ca implicarea lui să fie mai mare în această campanie, cred că acest scor obținut de PNL se datorează și indeciziei lui.

– Poporul a votat un partid condus de un condamnat penal. Dacă acesta are alte valori decât cele ce reprezintă fundamentul statului de drept?
– Cred că e un semnal periculos dat de voința poporului. Au fost partide care au scos penalii de pe liste și au mers în alegeri cu oameni curați. În urma victoriei zdrobitoare a PSD, s-ar putea să fie un  semnal că oamenii nu mai sunt interesați de cazierul candidaților atât timp cât aceștia le spun ceea ce vor să audă: măriri de pensii, măriri de salarii și tăieri de taxe. Tăierile de taxe se amână, conform spuselor lui Dragnea, rămâne să vedem dacă celelalte se vor materializa…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.