Acasă Administrație Nimic senzațional! Primarul Emil Moț e un om cinstit!

Nimic senzațional! Primarul Emil Moț e un om cinstit!

940

În urmă cu câteva zile, mai precis, pe 4 decembrie 2016, de lângă Ludovic Orban, venit să-și susțină colegii din teritoriu, lideri liberali de la Olt au găsit de cuviință să atace administrația slătineană condusă de Emil Moț. Acestuia i s-au făcut acuzații publice, legate de modul cum a gestionat acordarea unor tichete de sprijin social unor slătineni aflați într-o reală nevoie socială. Asta, deși proiectul de hotărâre adoptat de  Consiliul Local Slatina a beneficiat și de susținerea aleșilor liberali.

Tichetele sociale, perfect legale
Într-o conferință de presă, susținută marți, 6 decembrie, edilul Slatinei a vorbit despre sesizarea adversarilor politici pe care îi consideră iresponsabili față de problemele unor membri ai comunității slătinene. Mai mult, în argumentarea acțiunilor întreprinse, Emil Moț a prezentat răspunsurile instituțiilor electorale care au analizat și au considerat demersul administrativ unul fără conotație electorală.
„Cetăţenii municipiului Slatina să ştie că nu este vorba despre nicio mită electorală. Proiectul a fost aprobat în unanimitate de consilierii localiVreau să transmit tuturor beneficiarilor tichetelor date de Primăria Slatina, că acestea sunt perfect valabile şi legale. După cum ştiţi, pe data de 1 decembrie, s-au depus mai multe plângeri la BEC, la BEJ, la organe de cercetare penală, împotriv mea, de către Partidul Naţional Liberal. Avem cele două hotărâri ale BEC-ului şi BEJ-ului prin care plângerile au fost respinse şi acordarea tichetelor nu este considerată mită electorală. De acum înainte, ceilalţi beneficiari, care nu au primit aceste tichete, le vor primi fără nicio problemă.”, a spus primarul Emil Moţ.
Altfel, de Moș Nicolae, Slatina primește are ceea ce a votat în vara anului 2016: un primar cinstit, care, spre disperarea unora, înțelege să nu încalce legea. E vorba de condiția umană a celui în cauză și de modul cum înțelege să fie administratorul unui oraș, poate prea cutremurat în ultima vreme…

Emil Moţ a cerut demisia consilierilor locali PNL
În cadrul conferinţei de presă, primarul Slatinei a ţinut să clarifice situaţia după ce reprezentanţii PNL acuză autorităţile locale că tichetele sociale distribuite slătinenilor ar fi mită electorală mascată, pentru că pe coperta tichetelor este imprimată fotografia lui Emil Moţ. Primarul a precizat că totul este legal, iar gestul consilierilor PNL, care au votat proiectul, este un exces de zel. Acesta a cerut demisia actualilor consilieri din partea PNL:
„Cer public demisia consilierilor locali PNL, pe care în prima fază i-am felicitat pentru că au votat acest proiect de hotărâre pentru cetăţenii Slatinei, iar acum nu sunt în stare să-şi apere deciziiile luate în faţa şefilor de partid care nu fac altceva decât să-şi bată joc în continuare de locuitorii oraşului nostru. Aceşti consilieri locali PNL, în loc să-şi apere cetăţenii care i-au votat, ascultă comenzile şefilor de partid, indiferent ce se întâmplă, indiferent de soarta cetăţenilor din Slatina. Toţi consilierii PNL, PSD şi ALDE au votat acest proiect, care a trecut în unanimitate, iar acum se ascund în spatele şefilor de partid; ei ştiu sigur că au făcut un lucru bun, un lucru elegant, dar nu au fost în stare să-şi susţină punctul de vedere în faţa şefilor de partid, pe care nu-i interesează altceva decât câştig electoral. Ei sunt în campanie electorală, noi nu suntem în campanie electorală. Noi reprezentăm administraţia Slatinei, şi reprezentăm cetăţenii Slatinei, care, indiferent de campania şefilor de partid care sunt candidaţi, trăiesc în Slatina şi au nevoie de ceea ce noi le oferim. Încă o dată, bătaie de joc la adresa slătinenilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.