Acasă Actualitate Proiect educațional inedit la Colegiul Național „Ion Minulescu” – „Am asistat la...

Proiect educațional inedit la Colegiul Național „Ion Minulescu” – „Am asistat la cea mai frumoasă oră de Religie din viața mea”

990

Marți, 29 noiembrie 2016 a început desfășurarea Proiectului Educațional: „În Biserica Slavei Tale stând în cer ni se pare a sta”, proiect ce a avut ca parteneri ai Colegiului Național „Ion Minulescu”, Inspectoratul școlar General și Episcopia Slatinei și Romanațiului.
Locul de desfăşurare a primei etape a fost Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” și „Nașterea Maicii Domnului”, slujitor fiind Părintele Căpățână Ionel. Cei doi coordonatori ai proiectului sunt prof. teolog drd. Alin Bolboașă Șofaru și doamna Profesor Maria Elena Gavrilă.
Inițiatorul și coordonatorul proiectului, dl. prof. teolog drd. Alin Bolboașă Șofaru ne-a menționat faptul că proiectul se adresează claselor a XII a, iar dacă feedback-ul din partea copiilor o să fie unul pozitiv, atunci dorește implementarea lui pe tot ciclu liceal.
Tot domnia sa ne-a spus că Proiectul „În Biserica slavei Tale stând în cer ni se pare a sta!” are în vedere conștientizarea generației tinere, în speță elevii din cadrul Colegiului Național „Ion Minulescu”, de semnificația și importanța fiecărui moment al Sfintei Liturghii, semnificația obiectelor de cult din altar, semnificaţia veşmintelor preoţeşti, corelația dintre învățătura Sfintei Scripturi și slujirea pe care o realizează preotul. Vizita și desfășurarea unei ore de religie în cadrul bisericii constituie o punte de trecere de la cadrul instituțional spre viața creștină reală.
Scopul proiectului este atât unul educativ, cât și unul religios, căutând să transforme o simplă oră de religie după tiparul didactic clasic într-o experiență de trăire duhovnicească, introducând elevii în universul bisericesc, făcându-i parte activă a unei liturghii.
Învățarea activ participativă pune în valoare aptitudinile practice, naște în elevi dorința de implicare și îi conștientizează că procesul educativ este centrat pe o experiență reală, nu una pur teoretică.
Derularea proiectului este susținută de Inspectoratul Școlar General prin Doamna Inspector General Man Felicia și de conducerea școlii, dl. dir. prof. dr. Carol Kovacs al Colegiului Național „Ion Minulescu” și directorii adjuncți: prof. Moraru Tiberius și prof. Ionescu Marius, precum și de Coordonatorul de programe și proiecte educative, prof. Mitru Ion. Dânşii răspund de coordonarea proiectului în bune condiții.
De asemenea Episcopia Slatinei are ca reprezentant pe dl. Secretar, diac. Mihai Alexandru care a adus binecuvântarea preasfinţitului părinte Sebastian, episcopul Slatinei şi Romanaţiului.
Din cele aflate, proiectul are o perioadă de desfășurare până la finele lunii ianuarie 2017 când în amfiteatrul colegiului se vor prezenta rezultatele proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.