Acasă Interviu Interviu cu deputatul Colegiului 2 – Scornicești-Potcoava, Daniel Ionuț Bărbulescu

Interviu cu deputatul Colegiului 2 – Scornicești-Potcoava, Daniel Ionuț Bărbulescu

353

„În toţi aceşti ani în care am fost în Parlamentul României, am lucrat pentru ceea ce ştiam că este esenţial: ridicarea nivelului de accesibilitate la o viaţă mai bună a oamenilor, indiferent de condiţia lor socială sau materială”

Încheie demn o etapă a vieții sale de om public, într-o perioadă când ecourile unor întâmplări complicate de acum mai bine de un an și jumătate par estompate…
Daniel Ionuț Bărbulescu, aflat la finalul celui de-al doilea mandat de deputat, ia o pauză din activitatea parlamentară. Nu a trântit ușa nimănui după ce n-a mai fost loc de el pe listele Partidului Social Democrat. Nepregătit să lupte cu sistemul, a cedat o bătălie dintr-un război în care vrea să mai combată. Crede că mai are multe de spus în lumea politică locală.
Urmează un interviu bun de citit, recomandat, deopotrivă, prietenilor, dar și neprietenilor săi! Altfel, Daniel Bărbulescurămâne un politician de urmărit! Acțiunile sale viitoare anunță gesturi ale unui om liber. Într-o lume în care libertatea e relativă…

– La capătul a două mandate consecutive în Parlamentul României. Care e cea mai frumoasă amintire şi care e lucrul pe care vreţi să-l uitaţi cel mai repede?
– Cele mai frumoase amintiri sunt legate de vizitele oferite la parlament tinerilor din colegiul meu şi momentele frumoase petrecute în mijlocul primarilor din zona de nord a judeţului Olt. Dar cea mai intensă experienţă cu care rămân este mitingul popular de susţinere al ALRO Slatina. Mi-a plăcut mult acea mobilizare civică în sprijinul unui simbol al oraşului. Nu ştiu dacă pot să uit, dar mi-aş fi dorit să învăţ să spun „NU” mai devreme anumitor oameni şi solicitări, care m-au implicat în nişte chestiuni complicate ce nu mă priveau.

– Indubitabil, PSD câştigă alegerile. Ce şansă are să facă şi viitorul guvern?
– Trăim într-o ţară cu un regim constituţional clar, în care regulile jocului democratic sunt aceleaşi pentru toată lumea. Dacă PSD va reuşi singur, sau alături de un aliat post-electoral să facă o majoritate de 51%, atunci eu cred că nimeni şi nimic nu îi va putea refuza dreptul de a desemna numele viitorului prim-ministru.

– Pariaţi pe Liviu Dragnea, viitor premier al României?
– Pariez pe un premier susţinut de PSD, indiferent ce nume va purta el.

„Nu am făcut temenele, nu am pupat mâini şi nu am exercitat nici un fel de presiune pentru a ocupa un nou loc pe listele parlamentare”

– Aţi făcut tot ce a ţinut de dumneavoastră pentru a ocupă un loc eligibil pe listele parlamentare actuale ale PSD Olt?
– Sincer, nu am făcut temenele, nu am pupat mâini şi nu am exercitat nici un fel de presiune pentru a ocupa un nou loc pe listele parlamentare. Am aşteptat şi am acceptat cu demnitate decizia conducerii partidului. Important este că eu, personal, nu am nimic să îmi reproşez în relaţia cu PSD.

– Care sunt obiectivele dumneavoastră îndeplinite în Colegiul 2 – Scorniceşti-Potcoavă?
– Consider că am fost un parlamentar care şi-a reprezentat într-adevăr colegiul în Parlamentul Românie, fie că vorbim de municipiul Slatina în perioada 2008-2012 sau de nordul judeţului în mandatul 2012-2016. Am ţinut permanent legătură cu oamenii locului şi cu edilii lor, alături de care am format o echipa frumoasă şi sudată. Priorităţile mele au rămas aceleaşi şi, în toţi aceşti ani în care am fost în Parlamentul României, am lucrat pentru ceea ce ştiam că este esenţial: ridicarea nivelului de accesibilitate la o viaţă mai bună a oamenilor, indiferent de condiţia lor socială sau materială.

– Unde vă vedeţi, ca om politic, peste cinci ani?
– La vârf. Uneori, cădem doar ca să învăţăm cum să ne ridicăm. Iar eu mă văd în continuare „în teren”, înţelegând şi ştiind mult mai bine ceea ce trebuie să fac, la 35 de ani, şi cu expertiză acumulată în două mandate de parlamentar. Nu îmi abandonez nici crezul politic, nici alegătorii. Ei trebuie să ştie că pot conta pe mine şi acum şi în viitor.

– Va tentează o candidatura la alegerile locale de peste patru ani?
– V-am spus deja: am 35 de ani, aşa că o să rămân activ în viaţă politică şi administrativă a judeţului Olt. În acest moment, însă, este devreme să vorbim de lucruri care vor avea loc peste 4 ani.

– Cât de justificată este părerea proastă pe care o au românii faţă de toată clasa politică?
– Având în vedere că la aproape 100 de ani de la Marea Unire nu avem încă o autostradă care să străbată Carpaţii, aş zice că e destul de justificată. La fel de adevărat este şi faptul că, înainte de a vota un candidat sau o lista de candidaţi, mai nou, şi cetăţenii ar trebui să cântărească din ce în ce mai atent mediul educaţional, social şi profesional din care provin cei care le cer votul.

„Din punctul meu de vedere, doamna Siminica Mirea are cele mai mari şanse să îşi adjudece al treilea loc de senator la Olt”

– Pe cine vedeţi al treilea senator de Olt în condiţiile în care primele două locuri sunt acontate de PSD?
– Din punctul meu de vedere, doamna Siminica Mirea are cele mai mari şanse să îşi adjudece al treilea loc de senator la Olt. Eu aş fi însă atent şi la aspecte legate de prezenţa la vot şi numărul de voturi care vor fi obţinute pe mediul urban mare de partidele anti-establishment, cum ar fi USR.

– Dacă veţi avea ceva de spus, după ce veţi înceta mandatul, veţi exprimă opinii sau scrieţi doar în jurnal?
– Am astăzi o libertate de mişcare care îmi oferă mult spaţiu de manevră. Unii cred că îşi doresc să nu exprim chiar tot ce aş avea de spus. M-am gândit şi la posibilitatea de a transpune experienţele politice trăite până acum într-un roman, probabil că ar devein best-seller pe plan local. În concluzie, vă asigur că nu o să mă retrag la mănăstire, nu îmi este indiferent ceea ce se va întâmplă administrativ şi politic cu Slatina şi judeţul Olt, şi o să aflaţi punctele mele de vedere pe subiectele de interes public.

– Cum văd cei de acasă această virgulă pusă în carieră dumneavoastră de om politic?
– Ei sunt cei care se bucură cel mai mult. Am câte ceva de recuperat faţă de ei, şi timpul petrecut în sânul familiei reprezintă principalul meu poiect pe termen scurt.

– După „România lucrului făcut”, îndrăznim să credem în România văzută „prin” PSD?
– E mai puţin important ceea ce credem noi, decisiv va fi ceea ce va spune electoratul. Cert este însă că a venit timpul pentru un guvern politic, care să îşi asume obiective clare în faţă românilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.