Acasă Actualitate Clubul Soroptimist din Slatina, proiect salutar: „Două mâini şi o inimă pentru...

Clubul Soroptimist din Slatina, proiect salutar: „Două mâini şi o inimă pentru o șansă”

226

Clubul Soroptimist Internațional Slatina a organizat marţi, 1 noiembrie 2016, la Biblioteca Județeană „ Ion Minulescu” din Slatina, prima activitate din cadrul proiectului „ Două mâini şi o inimă pentru o șansă”, din cadrul campaniei de donare de sânge și acordare de prim-ajutor. Acțiunea întreprinsă de femeile soroptimiste slătinene are drept scop sensibilizarea tinerei generații în vederea donării de sânge pentru salvarea de vieți omenești, precum și conștientizarea importanței cunoașterii și aplicării de către tineri, a tehnicilor de acordare a primului ajutor în caz de urgență. Sunt invitați să participe directorii educativi din şcoli, diriginți ai claselor a XI-a și a XII-a, cetățeni cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, viitori posibili donatori.

Proiectul se încadrează în parteneriatul pentru educație civică desfășurat în colaborare cu Consiliul Județean Olt, Primăria Municipiului Slatina, Spitalul de Urgență Slatina, Centrul de Transfuzii Sangvine, Inspectoratul Scolar al Județului Olt, Biblioteca Județeană Slatina.
„Acum, când se petrec atât de multe situaţii limită: incendii, cutremure, varii catastrofe, ce poate fi mai important decât să îi explicăm tinerei generaţii de ce este, cu adevărat esenţial, să doneze sânge. Şi alături de asta, să înveţe tehnicile de acordare de prim ajutor. Clubul Soroptimist din Slatina, împreună cu Clubul Soroptimis înfrăţit din Norvegia, care ne susţine financiar, se bucură că, împreună cu partenerii noştri putem să materializăm totul în practică”, a spus Cristina Botez, vicepreşedinte Clubul Soroptimis Internaţional România.

La acest eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai Centrului de Transfuzii Olt, ai Şcolii Sanitare Postliceale „Cristiana”, cu cursante şi directori educaţionali ai principalelor licee din Slatina. Primii invitaţi au prezentat importanţa donării de sânge, beneficiile donării şi regulile care trebuie respectate. Iar cursantele Şcolii Sanitare Postliceale „Cristiana”, au prezentat tehnici de prim-ajutor în cazul unui stop cardio-respirator, unui accident la şira spinării şi la salvarea unui bebeluş.
Eleve ale Palatului Copiilor „Adrian Băran”, au ofeit o paradă de modă şi un moment de gimnastică ritmică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.