Acasă Actualitate Valeriu Steriu: „La mulţi ani, Maiestate!”

Valeriu Steriu: „La mulţi ani, Maiestate!”

177

Pe 25 octombrie 1921, la Sinaia, s-a născut Mihai I al României, ultimul rege al României. Ziua sa de naştere a răscolit, în sufletele românilor, dorul de monarhie. Dar este şi un bun prilej pentru mulţi să-i ureze de bine fostului monarh. Chiar dacă umblă legende conform cărora ar fi murit demult sau nu a putut veni la înmormântarea soţiei sale Ana, pentru că nu se mai află în viaţă, familia acestuia ne informează periodic despre starea de sănătate a acestuia.

Mihai I a împlinit 95 de ani, iar în ziua aniversării suveranului, Valeriu Steriu îşi aminteşte de vizita acestuia la fabrica sa:
„Eram un tânăr de numai 30 de ani când am primit emoționat, vizita Regelui Mihai la mica fabrică de prelucrare a laptelui pe care o deschisesem împreună cu familia mea, la Șinca Veche. Am fost copleșit de umanitatea fostului suveran și interesul pe care îl arată față de noi, cei implicați în agricultură.
Vă imaginați surprinderea tuturor când Regele s-a arătat interesat și de automobilul pe care îl foloseam pentru drumurile de munte? Un moment unic pe care nu îl voi uita! La mulți ani, Maiestate!”, spune Steriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.