Acasă Actualitate LUMEA, ÎN „EMOŢIA” AŞTEPTĂRII

LUMEA, ÎN „EMOŢIA” AŞTEPTĂRII

66

Se pare că, după mandatul lui DWIGHT EISENHOWER, este cea mai înverşunată „BĂTĂLIE” pentru cel mai „RÂVNIT” fotoliu din lume.

DE CE CEA MAI ÎNVERŞUNATĂ?
Pentru că în funcţie de REZULTAT se „determină” VIITORUL SUA pentru mult timp şi, de ce nu, chiar şi al LUMII de mâine.

Privind toate pronosticurile, ipotezele, dar şi analizele care se referă la cei doi CANDIDAŢI se „vede” de la distanță că ambii sunt „TRATAȚI” nu pe FOND sau SUBSTANȚĂ, ci pe STIL, pe APARENȚĂ, îndemnându-i pe votanți și nevotanți la URĂȘTE-I (O), IUBEȘTE-L (O) etc. În discursuri, comentarii, aprecieri, propaganda PRO sau CONTRA, după caz și candidat, se oprește la „spectaculoasele” cuvinte grele ce se „aruncă” la adresa „CELUILALT”, fără cea mai elementară jenă. În acest sens, simpatizanții UNUIA sau „ALTUIA” maximizează fie „EGOCENTRISMUL MACHIAVELIC” al unui candidat, fie tendințele psihopatice ale celuilalt.

Pe de altă parte, unii nu se sfiesc să spună că „AMÂNDOI”, la urma urmei, pot fi lideri „minunați” pentru poporul american, în timp ce alții spun direct că niciunul nu „merită” CASA ALBĂ. Dacă pornim de la primele „CONSTATĂRI” se poate sublinia că AMBII au influență socială, curaj, și nu sunt stresați, adică ar dispune de trei suporturi pentru SUCCES.

La popul opus, AMBII au demonstrat, cel puțin în campania electorală puternice accente de NONCONFORMISM REBEL, EGOCENTRISM și TENDINȚA de a-și ÎNVINOVĂȚI adversarul pentru te miri ce considerente care pot fi DISTRUCTIVE pentru cel ce va deveni PREȘEDINTE.

În mod concret, CANDIDATA este ACUZATĂ în „LUMEA REPUBLICANĂ” de multă SECRETOMANIE, începând cu cele care o privesc ca AVOCAT și ca SOȚIE de guvernator de stat pentru o „CONTINUA” cu funcțiile înalte ocupate ulterior. În acest caz, principala ACUZAȚIE s-ar putea exprima, după părerea lor, în „EA are o relație dificilă cu ADEVĂRUL”.

Cu toate astea, în ultima vreme, „CLANUL” ei REÎNVIE, iar EA se afirmă. CANDIDATUL, chiar dacă este ACUZAT, în LUMEA DEMOCRATĂ, că suferă de PSIHOPATIE, a demonstrat că a tratat toate ÎNVINUIRILE, unele mai mult, altele mai puțin, cu „SÂNGE RECE”, ca o trăsătură ce ar putea să-l ajute în a lua DECIZII DIFICILE care privesc fie relațiile cu ALTE ȚĂRI, fie posibile „CONFLICTE FOARTE GRAVE”. Se poate accepta o asemenea CONSTATARE, pentru că el, în declarațiile ce se referă la OCCIDENTUL EUROPEAN, a indus FRICA pentru o slăbire a NATO, căci acesta nu ar mai beneficia de un puternic ajutor SUA. În plus, „a trage spuza pentru americani” a făcut să fie tot mai puțin agreat de lumea politică din EUROPA, ca VIITOR PREȘEDINTE al SUA.

Așadar, pe măsură ce se apropie 8 NOIEMBRIE a.c., crește în LUME EMOȚIA AȘTEPTĂRII la care, se pare, tocmai în aceste zile se răspândește un SCENARIU al reputatului economist american PAUL CRAIG ROBERTS, fost consilier al lui RONALD REAGAN. Acesta consideră că politica SUA în Europa de Est a ajuns la un punct foarte periculos, ce ar conduce la o LOVITURĂ PREVENTIVĂ din partea adversarului său cel mai puternic, iar acest scenariu a fost, într-un fel, „oficializat” în DUMA marelui stat „vecin”.

Și, colac peste pupăză, toată propaganda din „ZONELE INTERESATE” incită la ceea ce esta mai periculos. LUMEA așteaptă cu EMOȚIE, și chiar cu ÎNFRIGURARE, să vadă „CINE” va fi ALESUL, căci, până acum, cei doi candidați au lăsat să se înțeleagă că au poziții diferite față de „CESTIUNE”, adică în ceea ce pare mai periculos, nu atât pentru AMERICA, cât pentru LUMEA din „apropierea” noastră europeană, dar cu reverberaţii pentru toată planeta.

Dar, NOI, miliardele ce populăm planeta, să fim totuși încrezători că indiferent de ALES tensiunile vor fi depășite și PACEA poate fi „APĂRATĂ”.

PROF.
ION PĂTRAȘCU
SLATINA – OLT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.