Acasă Politic Gigel Ştirbu, devastat!

Gigel Ştirbu, devastat!

423

Gigel Ştirbu, deputat de Olt, preşedinte al PNL Olt, deplânge trecerea în nefiinţă a unui simbol al liberalismului autohton: Radu Câmpeanu, cel care s-a numărat printre cei trei candidaţi la primele alegeri libere, de după 1989, pentru fotoliul de preşedinte al României. Acesta îşi exprimă public regretul plecării într-o lumea poate mai bună şi mai dreaptă decăt cea de pe pământul românesc.

În continuare, vă redăm, întocmai, mesajul preşedintelui PNL Olt, Gigel Ştirbu:

„Seniorul PNL Radu Câmpeanu rămâne un simbol al liberalismului românesc
Multe lucruri bune și frumoase se pot spune despre Radu Câmpeanu, dar toate au un numitor comun: iubirea lui pentru țară.
Cum altfel, dacă nu iubindu-și țara, s-a aruncat în vâltoarea evenimentelor, contra-curent, atunci când comuniștii erau aproape de a pune stăpânire pe țară, în 1945, ca lider al studenților liberali?
Cum altfel, dacă nu iubindu-și țara, a rămas loial principiilor sale și a ales temnița (1947-1956) – în locul convertirii?
Cum altfel, dacă nu iubindu-și țara, și-a dedicat viața în exil susținerii cauzei românești?
Cum altfel, dacă nu iubindu-și țara, a renunțat, fără preget, spre apusul vieții, la o viață tihnită la Paris și a decis să lupte din nou cu comuniștii, de data aceasta cu cei de școală nouă?
Cum altfel, dacă nu iubindu-și țara, a rămas lângă noi și după ce nu a mai fost președintele PNL, ne-a îndrumat și ne-a dat povețe ca noi să putem transmite mai departe dragostea lui de țară și de adevăr?
Cum altfel, dacă nu iubindu-ne țara, am putea să îl răsplătim pentru eternitate pe seniorul Radu Câmpeanu?
Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Preşedinte,
Gigel Sorinel ŞTIRBU”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.