Acasă Actualitate ALEGERILE, ASCENSIUNEA POPULISMULUI, DAR RĂMÂNE CUM „A FOST”

ALEGERILE, ASCENSIUNEA POPULISMULUI, DAR RĂMÂNE CUM „A FOST”

96

M-am străduit să înţeleg ce „fenomene” se petrec, după 1989, în lume, atât în statele care „o domină”, cât şi în statele vecine, pentru a face evaluări cu ce se întâmplă la noi. Am făcut acest lucru în contextul alternării la putere ca REZULTATE ale ALEGERILOR ce s-au desfăşurat în aceste 26 de ani de „DEMOCRAŢIE ÎN SUFERINŢĂ”.
Concluzia generală se înscrie „pe scurt”, într-o apreciere CE NU ONOREAZĂ: situaţie dezastruoasă economică, socială, politică, pe care o „parcurge” ROMÂNIA.

Disecată, această apreciere „SE TRADUCE” astfel:
1. În România, după fiecare scrutin nu s-a conturat nici o CLASĂ POLITICĂ SĂNĂTOASĂ şi nici o CATEGORIE ECONOMICĂ NAŢIONALĂ PATRIOTICĂ. Nici una, nici alta, nu au şi nu şi-au conturat niciodată, nici măcar în campaniile electorale, un sistem de VALORI PATRIOTICE , în baza cărora să-şi „presteze” obligaţiile faţă de ţară din pozițiile pe care le ocupă.
Şi unii, şi alţii, s-au dovedit a fi interesaţi DOAR de AVERE, PARVENIRE şi „MĂRIRE”, scop pentru care practicând TICĂLOŞIA, în numele unui PARTID sau altul (cu mulţi traseişti) şi-au impus dominaţia şi voinţa asupra instituţiilor STATULUI şi, în consecinţă, au luat DECIZII PARTIZANE, de multe ori ANTIPOPULARE, ANTINAŢIONALE.
2. Evenimentele care s-au succedat în timp, fie şi ULTIMELE: epidemia cu PLAGIATUL, damblaua DOCTORATELOR, sincopele privind CONCURSUL pentru managementul în şcoli, fie cele care se anunţă cu ocazia ALEGERILOR 2016, conform aşa-ziselor programe de guvernare, au demonstrat şi DEMONSTREAZĂ că instituţiile POPORULUI au fost „RĂSTURANTE”, reorganizate, spre a le distruge funcţionalitatea. S-a reuşit astfel să se „oficializaze” DEBANDADA, ABERAŢIILE politice şi economice puse la adăpostul unor „ LEGI FORŢATE” de PARLAMENTE „ALESE”, în timp ce guvernele „instalate, de multe ori, prin CÂRPIRE” au fost în multe cazuri „FRUNTAŞE” la acte lovite de neconstituţionalitate.
3. Încălcarea CONSTITUŢIEI, proclamată sacră în campaniile electorale de cei PUTERNICI, a devenit o PRACTICĂ ce demonstrează că decidenţii „ALEŞI” ori „NUMIŢI” sunt nu doar RĂU INTENŢIONAŢI”, ci şi că îşi BAT JOC DE DESTINELE NAŢIUNII.
4. În ALEGERI nimeni NU VOTEAZĂ un proiect de ţară, un program de guvernare sau altul, ori doctrina vreunui partid, ci RĂSPUND la comanda de partid, care vând doar „PRODUSE MEDIATICE” care reprezintă expresia unor grupuri de interese ce servesc un partid sau altul.
5. În toţi aceşti ani în „CHINGA” finanţatorilor externi şi a datoriei externe, factorii PUTERII ROMÂNEŞTI „alese” s-au văzut lipsiţi de INDEPENDENŢA de a lua hotărâri în interesul naţiunii. ROMÂNIA a fost „ADUSĂ” în situaţia de a fi lipsită de PERSONALITATE încât poziţia sa nu înseamnă NIMIC pe NICĂIERI.
6. Apartenenţa la NATO şi UE a fost „transformată”, din păcate într-o uriaşă POSIBILITATE pentru cei PUTERNICI de a se îmbogăţi EI şi au înţeles că ARE SENS nu să fie acolo, ci să se folosească în INTERES PERSONAL de ce URMEAZĂ DUPĂ. Cotizăm la bugetul UE cu sume uriaşe, dar „CEI IMPLICAŢI”, care promit de fiecare dată, înainte şi după ALEGERI, nu sunt în stare să acceseze fondurile comunitare. Sau când o fac le cheltuiesc pe sprânceană. Aşadar, naţiunea (noi) plăteşte dar nu primeşte „MARE LUCRU” în schimb.
7. În relaţiile bilaterale cu statele „democratice” din UE, România este o ţară aflată „sub ocupaţie” pentru că ele sunt la cote de avarie, căci în plan diplomatic ŢARA se află AZI într-o cumplită CRIZĂ DE PERSONALITĂŢI politice cu pregătire şi FORŢĂ INTELECTUALĂ , mai ales dacă ne gândim la „ MARILE PERSONALITĂŢI” din secolele XIX şi al XX-lea, pe care istoria le-a „PUS” în „PAGINILE DE AUR” ale ţării.
8. În politica externă, fără substanţă, s-au înregistrat numai EŞECURI , mai ales cu „SPAŢIUL DE RĂSĂRIT”, deşi după fiecare scrutin se bătea toba populistă.
– o politică începută „AVENTURIST” faţă de REPUBLICA MOLDOVA şi ca urmare mulţi oficiali de la CHIŞINĂU îşi manifestă „neprietenia”.
– relaţiilaţiile cu UCRAIONA, după un început „promiţător” SE DEGRADEAZĂ atfel că situaţia românilor de acolo este dezastruoasă.
– cooperarea la MAREA NEAGRĂ (chiar cu BULGARIA) a eşuat.
– relaţiile cu RUSIA sunt în punctul cel mai periculos.
– soarta celor aproape 8 milioane de români din „jurul” ţării care luptă din greu, SINGURI, pentru a-şi păstra identitatea, căci instituţiile româneşti sunt neputincioase.
– aleşii îl „pupă” în fund pe George Soroş , în timp ce chiar Victor Orban dă cu el de pământ ori de câte ori are ocazia.
9. De ce după „fiecare scrutin” rămânem la fel de ANONIMI, în timp ce cândva, eram apreciaţi pentru aportul la patriotismul civilizaţiei universale?
– românii au salvat „INIMA EUROPEI” de sub presiunea otomană
– în timp, pe toate meridianele lumii, ROMÂNIA era „SINONIMĂ” cu: PETRACHE POENARU (stiloul), TRAIAN VUIA şi HENRI COANDĂ (aviaţie) , PAULESCU (insulină), ODOBLEJA (cibernetică), ANA ASLAN, GICĂ HAGI, NADIA COMĂNECI şi, de ce nu, NICOLAE CEAUŞESCU.
10. În constrast, azi, MINŢILE LUMINATE şi CAPABILE, care pentru a fi „ALESE” sunt silite la o existenţă ANONIMĂ, uneori mizeria şi în acest fel ţara este lipsită de mulţi specialişti competenţi şi LOIALI POPORULUI.

AŞA SE FACE CĂ, DE 26 DE ANI, după fiecare sc rutin, administraţia Românie a fost, deseori, când un balamuc, când o CLOACĂ, dar de fiecare dată plină de „AVIZI” de la mită la bacşişuri.
În fine, în buna mea credinţă, în aşteptarea „NOULUI 11 DECEMBRIE 2016”, nu pot decât să sper.

PROF. ION PĂTRAŞCU
SLATINA-OLT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.