Acasă Politic Mai mulţi români în clasa de mijloc

Mai mulţi români în clasa de mijloc

614

În cadrul unei conferinţe de presă, susţinută luni, 17 octombrie a.c., la sediul PSD Olt, preşedintele social-democraţilor olteni, Paul Stănescu şi preşedintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, au prezentat programul de guvernare al Partidului Social Democrat pentru mandatul 2016-2020. Aceştia au prezentat şi lista cu propunerile de candidaţi pentru Camera Deputaţilor şi Senat. Şi, nu în ultiul rând, şefii PSD Olt au revelat şi numele noului membru al formaţiunii politice: Emil Albotă.

Propuneri pentru parlamentare
Tot în aceeaşi conferinţă, Stănescu şi Oprescu au prezentat şi numele propuse pentru listele de candidaţi la Camera Deputaţilor şi Senat. Astfel, la Camera Deputaţilor sunt propuşi următorii: Florin Iordache (preşedinte al Camerei Deputaţilor), Dan Ciocan (actual deputat al Colegiului 5), Alexandru Stănescu (actual deputat al Colegiului 7), Marius Iancu (adinistrator public al judeţului Olt), Felicia Man (inspector şcolar general al ISJ Olt şi preşedinte al Organizaţiei de Femei Social-Democrate a PSD Olt), Cătălin Grecu (directoru Loctrans), Dragoş Drăghicescu (consilier judeţean), Florin Dumitrescu (preşedintele Tinerilor Social Democraţi). Iar la Senat: Paul Stănescu (fost preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, preşedinte al PSD Olt), Renică Diaconescu (medicul neurolog), Corina Sulger (consilier judeţean şi preşedintele Organizaţiei de Femei Social-Democrate a PSD Slatina), Ion Bozgă (directorul USAMV Slatin şi preşedinte al Colegiului Medicilor Vterinari din Olt) şi Sorin Brătoi (managerul Spitalului Schitu). Această listă nu este una definitivă şi ea poate suferi modificări, după cum a spus preşedintele partidului, Paul Stănescu. Lista definitivă va fi votată în Comitetul Executuv Naţional al PSD.

Emil Albotă s-a înscris în PSD
Anunţul înscrierii lui Emil Albotă în PSD Olt a fost făcut de preşedintele Organizaţiei Judeţene, Paul Stănescu:
„Vreau să vă anunţ că membru nou al Partidului Social Democrat este domnul Emil Albotă, fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei. A dorit să vină alături de echipa noastră. Ne bucurăm că oameni valoroşi vin alături de noi şi vedem că PSD chiar are o echipă cu oameni care vor să muncească, oameni cu coloană vertebrală, oameni care şi-au propus să facă lucruri pentru judeţul nostru şi pentru România”
Paul Stănescu a mai spus că Albotă nu are, momentan, nicio funcţie politică în cadrul organizaţiei:
„ Nu ne-am gândit la lucrul ăsta, dar domnul Albotă este un om valoros, e un profesor universitar care are cursuri la Facultatea de Construcţii şi sunt convins că dacă este un om valoros sigur că va accede şi în anumite funcţii politice, până la vârful partidului. Fiecare soldat, aşa cum spunea Napoleon, are în rucsacul lui bastonul de general”.

FSDI, pentru judeţul Olt
Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) este programul economic al Partidului Socialist Democrat, prezentat de Marius Oprescu în cadrul conferinţei de presă. Prin acest proiect, PSD se afirmă ca partid organizat şi care vine cu soluţii la problemele stringente ale României şi cele de la nivel local. PSD se pregăteşte, astfel, pentru o guvernare de patru ani, dat fiind faptul că acest proiect conţine şi idei guvernamentale. Proiectul PSD este bine argumentat şi primul cu adevărat serios, după un an de guvernare tehnocrată, perioadă în care a lipsit implicarea guvernului în adevăratele probleme ale ţării.
Din proiect rezultă că România nu dispune, la ora actuală, de un capital autohton suficient de dezvoltat, motiv pentru care economia nu e sustenabilă pe termen lung şi nu-şi poate asigura, practic, dezvoltarea.
FSDI ar urma să fie, practic, un fond de investiţii, ce reuneşte cele aproximativ 200 de companii la care statul este acţionar, valoarea totală estimată a acestora fiind de 45 miliarde de lei. El ar avea mai multe funcţii: de finanţare a investiţiilor statului, de garantare a împrumuturilor (care pot fi făcute cu dobânzi avantajoase), de capitalizare a economiei (la care se adaugă transparentizarea activităţii companiilor de stat), de dezvoltare a capitalului autohton, inclusiv în zone defavorizate. Prin FSDI, care poate deveni un pilon de dezvoltare pentru România, PSD îşi arată interesul pentru identificarea unor resurse autonome de dezvoltare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.