Acasă Actualitate Conferinţa Ortopezilor şi Traumatologilor din Oltenia, un succes, la Caracal

Conferinţa Ortopezilor şi Traumatologilor din Oltenia, un succes, la Caracal

783

Vineri, 14 octombrie 2016, la Teatrul Naţional „Ştefan Iordache” din Caracal, a avut loc deschiderea celei de-a XIV-a ediţii a Conferinţei Ortopezilor şi Traumatologilor din Oltenia, eveniment ce a fost organizat de Societatea Ortopezilor și Traumatologilor din Oltenia (SOTO), sub înaltul patronaj al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, în parteneriat cu Asociaţia „Ortopedia” Craiova, Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova, Colegiul Medicilor Olt, cu sprijinul Primăriei şi Consiliul Local Caracal, Asociaţiei „Fiii şi Prietenii Caracalului” şi Asociaţia Orthopedu Caracal.

Organizare exemplară
Preşedintele comitetului de organizare, dr. Alexandra Popa, a fost amfitrionul evenimentului şi s-a asigurat ca invitaţii, printre care moderatorii conferinţei: prof. univ. dr. Dan Grecu, președintele Societăţii Ortopezilor și Traumatologilor din Oltenia, academicianul Nicolae Gorun, dr. Jeroen van der List, din Olanda, dar şi medici din Elveţia, Germania, Kosovo sau Austria, să se simtă ca la ei acasă. Frumoasa sală de spectacole a Teatrului din Caracal a găzduit o întâlnire amicală între profesioniştii din domeniul ortopediei şi traumatologiei din judeţele ce compun zona Olteniei, cu participare internaţională.
„Este un eveniment extrem de important pentru noi. Este o onoare că am fost aleşi să avem lucrările conferinţei la noi acasă. Această conferinţă se desfăşoară în fiecare am în alt judeţ, iar anul acesta a venit rândul Oltului, prin Caracal, ca oral reprezentativ pentru judeţ. În fiecare an, după fiecare conferinţă, ne încărcăm cu experienţă de la ceilalţi doctori, de la lucrările doctorilor străini. Este un schimb de experienţă între noi, o prezentare a activităţii fiecăruia dintre noi, cu ceea ce face la spitalele noastre, cu bune şi rele, iar totul este restrâns, fiind o conferinţă regională şi nu naţională, unde sunt foarte mulţi participanţi. Ne spunem mai uşor ce realizări avem, ce ne lipseşte la spitale, ce dotare avem la spitale şi ce trebuie să face să obţinem o dotare mai bună.”, a spus Alexandra Popa

Cele trei zile de lucrări din cadrul conferinţei au fost un succes, datorită bunei organizări a evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.