Acasă Interviu „35%, la parlamentare, este un scor perfect realizabil, având în vedere că...

„35%, la parlamentare, este un scor perfect realizabil, având în vedere că şi la alegerile locale am avut un scor asemănător”

404

Interviu cu IONUȚ COMĂNESCU – membru al Comitetului Local Executiv al PNL Slatina

Ionuț Comănescu este unul dintre liberalii dedicați de la Olt. Face politică din convingere. Se implică, pentru că i se pare normal să facă, și nu să stea de o parte, așteptându-i pe alții să rezolve ceea ce îl privește în mod direct. Mai mult decât atât, acest tânăr are o viziune proprie despre modul în care politicienii pot fi utili societății. Ce face și ce-și propune în perioada următoare, aflăm chiar de la sursă, într-un interviu primit cu generozitate de Ziarul de Olt, acordat deschis de cel în cauză…

– De ce a ales Ionuț Comănescu să se înscrie în PNL și nu în alt partid?
– Am ales să vin în PNL deoarece sunt un politician fidel principiilor de dreapta. Partidul Național Liberal a fost cel care, cu mult timp în urmă, şi-a asumat modernizarea României şi cred că e de datoria noastră să continuăm acest proces. Am ales un partid cu o istorie de aproape 150 de ani şi, în acelaşi timp, singurul de pe zona de dreapta care are puterea de a schimba în bine România.

– Oltenii nu prea se înghesuiesc să voteze PNL. Sunt ignoranți sau voi, liberalii, nu aveți un mesaj potrivit pentru electoratul din județ?
– Aici vă pot contrazice puțin: la alegerile locale am obținut în jur de 30% din sufragii, deci nu putem spune că nu se înghesuie lumea să ne voteze. Consider că suntem pe un trend ascendent şi asta se va vedea şi la alegerile parlamentare. Electoratul nu e nicidecum ignorant, dar putem spune că oamenii sunt oarecum neîncrezători, nu mai au încredere în clasa politică, au fost dezamăgiți de prea multe ori. Din fericire, PNL-ul creşte din ce în ce mai mult în preferințele oamenilor şi asta ne dă mari speranțe pentru alegerile parlamentare.

– Recent, în Organizația de Tineret a PSD Olt s-a înscris o echipă de la fostul UNPR. De ce crezi că nu au ales PNL?
– Au ales PSD pentru că au dorit să meargă la un partid de stânga, ca şi defunctul UNPR, cel puțin asta a spus liderul lor…

– Adriana Săftoiu insistă că pentru un parlamentar sunt de ajuns două mandate. Tu ce crezi?
– Eu consider că atât timp cât un parlamentar îşi face treaba, poate sta în parlament şi mai mult de două mandate, mai ales că el ajunge acolo în baza încrederii pe care i-o acordă electoratul. Dacă oamenii au încredere în continuare în acel om, înseamnă că acesta a demonstrat că merită.

– A fost corectă schimbarea lui Marius Bălașa din funcția de președinte al PNL Slatina și înlocuirea lui cu traseistul politic Andrei Iordache?
– Trebuie să se înțeleagă că aceată decizie a fost luată în urma unui proces de votare în cadrul partidului, unde a existat un vot majoritar pentru înlocuirea lui Marius cu Andrei Iordache. Aşa a decis majoritatea. S-a considerat că Andrei poate face mai multe decât Marius, iar asta nu ne poate demostra sau infirma decât timpul.

– Ce funcție vizezi de la partid, în cazul în care viitoarea guvernare va fi făcută de PNL?
– Nu vizez nicio funcție, nu am cerut niciodată nimic şi nu voi face asta nici de acum încolo. Dacă partidul va considera că am competențele necesare, cu siguranță mă voi înscrie la concurs pentru postul sau funcția respectivă.

– Care ți se par punctele slabe ale Organizației PNL Olt?
– Presupun că nu vreți să facem acum o analiză SWOT. Dar ce vă pot răspunde, într-o manieră mai detensionată, “punctele slabe” ale PNL-ului sunt lipsa directorilor din instituțiile deconcentrate şi servilismul lor către partidul stat. Sper că ați înțeles ironia… în rest, nu ne lipseşte nimic, ba chiar din contră, avem foarte multe puncte la care stăm foarte bine.

– Noi, cei de la Ziarul de Olt te percepem ca un militant desăvârșit. Nu consumi prea multă energie crezând în steaua liberală?
– Acesta îmi este felul de a fi, tot ceea ce fac, fac din pasiune şi convingere. Încerc să mă implic cât de mult pot şi am speranța că efortul meu va cântări din ce în ce mai mult şi vom reuşi să schimbăm în bine lucrurile. Să nu credeți că muncesc de unul singur, formăm o echipă foarte unită, coordonată de Andrei Iordache la Slatina şi de domnii Ştirbu şi Moisescu la nivelul județului.

– Ce crezi tu că a făcut benefic pentru județul Olt, din postura de om public, președintele interimar al PNL Olt, deputatul Gigel Știrbu?
– Dacă faceți o paralelă între domnul Ştirbu şi ceilalți parlamentari de Olt, veți vedea că această întrebare nu are sens. Consider că domnul Ştirbu merită încrederea oltenilor pentru încă un mandat de deputat, pentru a-şi putea duce la îndeplinire proiectele începute în mandatul trecut, alături de grupul parlamentar al PNL. Ca să vă dau şi exemple, în decursul mandatului a avut 72 de inițiative, din care 12 au devenit legi. Un exemplu concret este propunerea legislativă privind declararea zilei de 19 februarie – “Ziua Brâncuşi” ca sărbătoare naţională. Le puteți găsi pe toate pe site-ul Camerei Deputaților.

– Semnează oamenii pentru susținerea listei de parlamentari propuși de PNL? Cum îi convingeți că ei, candidații liberali, sunt mai buni decât alții?
– Da, avem un număr consistent de semnături strânse până acum. Unii sunt deja convinşi, iar celor care nu sunt le vorbim despre candidații noştri şi despre proiectele pe care PNL le propune.

– 35% – scor asumat pe Slatina. Ce trebuie făcut pentru atingerea acestui prag?
– 35%, la parlamentare, este un scor perfect realizabil, având în vedere că şi la alegerile locale am avut un scor asemănător. Cred că dacă vom munci bine, vom continua să vorbim cu oamenii şi să plecăm urechea la nevoile lor, vom reuşi să atingem acest target.

– Un exercițiu de îndemânare politică: ai în fața ta un votant indecis! Convinge-l să susțină PNL!
– Răspunsul îl putem corela cu cel de la întrebarea de mai sus. Mie îmi place foarte mult să merg în mijlocul oamenilor şi să discut despre situația politică din momentul de față.
Le ofer oamenilor un termen de comparație şi acela este PSD. Le prezint alternativa la acest partid care conduce județul de foarte mult timp şi cred că vedem cu toți rezultatele. În momentul de față, Oltul este unul dintre cele mai sărace județe din țară…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.