Acasă Învățământ Consiliul Judeţean Olt răsplăteşte excelenţa

Consiliul Judeţean Olt răsplăteşte excelenţa

385

În amfiteatrul Colegiului Naţional „Radu Greceanu” din Slatina a avut loc miercuri, 5 octombrie a.c., de Ziua Mondială a Educaţiei, ceremonia de premiere a olimpicilor şi a profesorilor lor îndrumători. Consiliul Judeţean Olt a pus la dispoziţie suma de 114.000 lei, pentru a-i premia pe cei care menţin excelenţa în judeţul Olt: 112 elevi şi 48 de profesori/antrenori olteni, care s-au clasat printre primele locuri la concursurile naţionale şi internaţionale.

La eveniment au fost prezenţi, Marius Oprescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, vicepreşedintele aceleiași instituții, Virgil Delureanu şi, nu în ultimul rând, Felicia Man inspectorul general al ISJ Olt.
„E al doilea an consecutiv în care am bucuria de a face o premiere a olimpicilor, elevi şi profesori care au obţinut rezultate deosebite la concursurile naţionale şi internaţionale. Cred că olimpicii de azi sunt viitorii specialişti ai judeţului Olt, dar şi ai ţării. Şi aş vrea să cred că prin acest gest simbolic pe care îl face Consiliul Judeţean Olt, îi facem pe mulţi să se simtă respectaţi şi să fie încurajaţi să rămână acasă, să reprezinte judeţul cu cinste. Am ales nu întâmplător ziua de 5 octombrie pentru că este Ziua Educaţiei. Eu cred că educaţia de calitate este cheia unei profesii de succes şi cred că ar trebui ca acest gest – premierea, să devină o normalitate şi pentru alte instituţii. Vreau să felicit părinţii şi profesorii pentru implicarea de care au dat dovadă şi să-i felicit pe elevi pentru rezultatele obţinute”, a spus Marius Oprescu…
De pe scena amfiteatrului instituţiei de învăţământ, după ce i-a felicitat atât pe elevii premianți cât și pe dascălii îndrumători, Felicia Man – inspectorul general al ISJ Olt, a dat citire următorului mesaj adresat cu ocazia Zilei Educaţiei: „Stimaţi dascăli, de la voi am învăţat că a fi profesor nu e o meserie, e o chemare, o jertfă, un destin asumat.  Am învăţat că lumina din ochii copiilor e nepreţuită. E o zi festivă şi cred că trebuie să ne amintim cu toţii de anii devenirii noastre, de dascălii care ne-au marcat existenta şi ne-au format ca oameni!  Mulţumesc tuturor profesorilor care, în fiecare zi, picatură cu picătură, croiesc viitorul acestei  ţări. Lor le suntem datori fiecare dintre noi. E responsabilitatea noastră  să le asigurăm respectul şi preţuirea societăţii. La mulţi ani, iubiţi colegi!”

Lista excelenței

După discursurile și mesajele oficialităților prezente, organizatorii au trecut la premierea elevilor și a dascălilor prezenți, acordându-le premii și diplome de excelență, în semn de apreciere și încurajare, cu speranța că exemplul lor va fi urmat și de colegii din generațiile viitoare..
Pentru început, elevii care au obținut rezultate deosebite la faza internațională a olimpiadelor școlare – șase la număr – au fost răsplătiți cu premii a câte cinci mii lei, făcându-i mândri, atât pe dascăli, cât și pe părinții care le-au îndrumat pașii în viață. Astfel, de la Școala „Eugen Ionescu” din Slatina au fost premiați Vlad Silviu Coneschi, Robert Vădăstreanu, Alexandra Gabriela Matei și Gabriel Constantinescu, lista fiind completată cu Ramona Deaconu de la „Ion Minulescu” Slatina și Adina Diaconu de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Slatina.
Mai departe, tot șase premii a câte o mie de lei, pentru locul I obținut la olimpiadele naționale, au primit elevii: Laura Georgiana Neacşa, Roxana Valentina Avram, Alina Nicoleta Constantin – de la Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu” Slatina; Ioana Miruna Ivan – de la Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina; Ana Maria Lorena Preda, – de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina și, nu în ultimul rând, Rodica Nicoleta Constanda, – de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din Caracal.

La rândul lor, doi elevi, cu locul II în palmares, obținut în urma concursurilor susținute la olimpiadele naționale la care au participat, au fost premiați cu câte opt sute de lei, aceștia fiind: Cristina Gabriela Pătraşcu, de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina și Alexandru Babii – de la Liceul cu Program Sportiv Slatina.
„Medalia de bronz”, însemnând locul al III-lea obținut la olimpiadele naționale, și premii a câte șase sute de lei au primit și elevii: Alexandru Mirică, George Militaru, Ionuţ Ştefănescu, Ştefan Ene – de la Liceul cu Program Sportiv Slatina; dar și Andreea Elena Diaconu, elevă a Colegiului Național „Radu Greceanu”.
Nu în ultimul rând, premii a câte patru sute de lei, pentru diverse locuri obținute în cadrul olimpiadelor – mențiune, premiu special sau una dintre pozițiile cuprinse între locul III și X, au primit alți elevi studioși ai județului nostru. Aceștia sunt: CONESCHI Vlad (matematică și informatică), ENACHE Florin, BIBIRICĂ Simina, ISTRATE Teodora Georgiana, Echipa de rugby TAG (12 membri mixt), GĂMAN Ariana, GHIȚĂ Beniamin, COCOLOȘ Flori Mădălina, POPA Filip Andrei, GEARĂ Diana Maria, CARAULEANU Cristina Ana Maria, NEACȘU Elena Cosmina, DEACONU Ramona, DEACONU Ramona, CRAU Maria Alexandra, PETRE Laurențiu Nicușor, PARPALĂ N.S. Alexandra, Echipa de handbal (12 fete), ȚACU Iulia Petruța, DUGĂEȘESCU Filip, OPREA Marina, BĂEȚICĂ Janina Alina, SAIOC Elena, GHERGHINA P. Rares, DUMITRESCU Andreea, POPESCU Sorin-Stefan, ŢOLU Diana, RĂDULESCU Ema Teodora, SANDU Anastasia, MILITARU Bianca, MARCU Cristina.

Muzica și sportul oltean, la înălțime!
Tot în cadrul evenimentului de miercuri, susținut în amfiteatrul Colegiului Naţional „Radu Greceanu” din Slatina, au mai fost premiați și elevii talentați ai județului Olt, după cum urmează: pentru obţinerea premiului I la Olimpiada Naţională/Şcoli de Masă, Corul „Dolce” al CN „Nicolae Titulescu”, prin profesorul îndrumător, a fost premiat cu 10 mii lei, în timp ce pentru obţinerea locului şapte la Concursul Şcolar de Rugby, echipa de Rugby TAG a Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Caracal a fost răsplătită cu suma de 2.400 lei. Mai mult, aceeași sumă – 2.400 lei a fost acordată, pentru obţinerea locului patru la Concursul Şcolar de handbal, echipei de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal…

Dascăli de nota 10!
Așa cum era firesc, nu au fost uitați nici dascălii care le sunt aproape elevilor de aur ai județului Olt, cei care au înțeles că numai prin seriozitate, răbdare și multă muncă se pot obține rezultate notabile de genul celor sus-amintite. Astfel, 44 de profesori îndrumători au primit câte cinci sute de lei, în timp ce Laura Gabriela Constantinescu, Petre Arnănutu, Doru Atanasiu Popescu și Marius Perianu au fost răsplătiți cu câte cinci mii lei, urmare a performanțelor obținute de elevii calificați la faza internațională a olimpiadelor școlare…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.