Acasă Actualitate „Oltenii & Restu’ Lumii“ se întâlnesc la Slatina. De joi

„Oltenii & Restu’ Lumii“ se întâlnesc la Slatina. De joi

235

Joi, cu începere de la „11,30 şi ceva”, la Podul Olt, va avea loc pentru a XXII-a oară, „Vama oltenească”, acolo unde toţi cei care vor intra în Slatina, vor primi un paşaport de oltean şi un fir de praz. Tot acolo, edilul „Republicii Federale Slatina”, Emil Moţ va întâmpina invitaţii speciali ai festivalului: actorii Ion Dichiseanu şi Andrei Duban. În acest an, festivalul de umor va avea loc în perioada 6-9 octombrie 2016. Slătinenii şi nu numai sunt invitaţi la toate evenimentele din cadrul festivalului. Toată lumea trebuie să fie punctuală, dar se acceptă şi sfertul academic.

În prima zi de festival, cu începere de la 13:13, pe esplanada Casei Sindicatelor, are loc deschiderea târgului meşterilor populari tradiţionali, a târgului producătorilor agroalimentari şi a mustăriei „La Căţaua Leşinată“ . Două ore mai târziu, trecute fix, va avea loc, la Galeria „Artis”. Expoziţia de caricatură românească a graficienilor Gabriel Bratu şi Costel Pătrăşcan
La ora 16:16, conform programului, la Biblioteca Judeţeană Olt „Ion Minulescu”, va avea loc expoziţia caricaturistului Gogu Neagoe. Tot de la aceeaşi oră, dar în altă locaţie, din faţa Casei de Cultură a Tineretului, începe Parada portului popular, la care vor participa ansambluri folclorice din judeţ, ansambluri folclorice invitate. Care vor ajunge la destinaţie, pe esplanada Casei Sindicatelor. În foaierul Centrului Cultural „Eugen Ionescu“, va avea loc, la 17:17, expoziţia de fotografie umoristică.
Regizorul Şerban Marinescu va fi prezent, cu începere de la 18:18, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu“, la proiecţia filmului „Doar cu buletinul la Paris“. În acelaşi timp, pe esplanadă, vor urca pe scenă ansambluri folclorice invitate din judeţ, cunoscutul grup umoristic „VOUĂ”, iar de la ora 21:00 este programat concertul formaţiei locale „ALUTUS“

A doua zi de festival începe cu spectacole demonstrative ale ansamblurilor etniilor invitate, umor, concursuri de bancuri în zonele Zahana, Steaua şi Fântâna Speranţei.
În funcţie de vreme, ori pe esplanadă, ori la Centrul Cultural „Eugen Ionescu“, de la ora 10:10, va avea loc concursul de recitaluri dramatice umor. Epigramiştii îşi vor etala talentele în versificaţie scurtă şi cu tâlc atât la Centrul de Formare şi Perfecţionare a Pregătirii Poliţiştilor „Nicolae Golescu“ – Slatina sau Esplanada Casei Sindicatelor. De la ora 15:15, în foaierul Centrului Cultural „Eugen Ionescu” vor avea loc lansări de carte ale scriitorilor Costel Pătrăşcan Eugen Cojocaru, Nichi Ursei, Nicolaie Tony Dincă, Vasile Boghicea, Constantin Voinescu, George Smarandache. O altă paradă a portului popular este programată pentru ora 16:16, care va începe de la ACR şi se va încheia pe esplanadă. Seara, Costel Pătrăşcan şi Daniel Iancu oferă „O noapte umoroasă“, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu“, cu începere de la 19:00. O oră mai târziu, Ion Popa oferă un concert pe esplanada Casei Sindicatelor. Filmul „CEL ALES“, în care va juca şi fostul ministru al Culturii, actorul Bogdan Stanoevici, va rula de la ora 21:00 la Centrul Cultural „Eugen Ionescu“). În acelaşi timp, Puya va susţine un concert pe esplanadă.

Sâmbătă, în a treia zi de festival, Mihai Orăşanu va fi prezent, cu începere de la 10:10, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu“ , la proiecţia filmelor „Un bulgăre de humă“ şi „Uimitoarele aventuri ale Muschetarilor“.
Seara, pe la 20:00, Dorian Popa va susţine un concert pe esplanada Casei Sindicatelor
Filmul „LIVE“ va rula, cu începere de la 20:15 la Centrul Cultural „Eugen Ionescu“, când va fi prezent Laurenţiu Damian. Mai târziu, după ora 22:00, Lora va cânta pe esplanadă.

Ultima zi de festival va începe cu „Brâncuşi”, documentarul despre sculptorul care a fost ucenic la un atelier din Centrul Vechi al Slatinei. Pelicula va putea fi vizionată, de la ora 10:10, la sala roşie a Centrului Cultural „Eugen Ionescu“, iar invitat special este regizorul Laurenţiu Damian. După, tot în aceeaşi locaţie va fi proiectat documentarul „Maria Tănase“.
La ora 16,30 până la ora 20,00 este programat spectacol susţinut de Ansamblul Profesionist „Doina Oltului”,  Invitaţi speciali: Dumitru Fărcaşu, Ion Creţeanu, pe esplanada Casei Sindicatelor. Piesa de teatru în care juca şi actorul Sebastian Papaiani, jucată în în alte dăţi la Slatina, va fi pusă în scenă fără acesta, rolul său fiind jucat de un alt actor. „AMADEUS“, pe scena Centrului Cultural „Eugen Ionescu“, de la ora 18:30. Filmul regizat de un român, care a câştigat foarte multe premii internaţionale, „Concertul“, va rula de la ora 20,20, în sala roşie a Centrului Cultural „Eugen Ionescu“. De la ora 20:00 pe esplanadă încep concertele de încheiere a festivalului: Dj Project, Andra.
Organizatorii îi asigură pe cei interesaţi să participe că accesul la proiecţiile de film este liber, în limita locurilor disponibile în sală, iar accesul la spectacolul de teatru se va face pe bază de invitaţie. La toate aceste evenimente accesul este gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.